Premierminister: MH370 styrtede ned i Det Indiske Ocean

På et pressemøde har den malaysiske premierminister, Najib Razak, netop offentliggjort, at myndighederne er i besiddelse af nye satellitdata, der endegyldigt afklarer, at Malaysia Airlines MH370 endte sin flyvning i den sydlige del af Det Indiske Ocean, hvor eftersøgningen de seneste dage har været koncentreret.

»Det er med dyb sorg og ærgrelse, at vi i henhold til disse nye data kan konkludere, at MH370 styrtede ned i det sydlige Indiske Ocean,« udtaler den malaysiske premierminister på et pressemøde.

Det samme konkluderer Malaysia Airlines i en pressemeddelelse:

»Vi må formode uden for enhver tvivl, at MH370 er gået tabt, og at ingen om bord har overlevet. Vi må nu acceptere alt det bevismateriale, der peger på, at flyet styrtede ned i det sydlige Indiske Ocean,« konstaterer flyselskabet.

De nye meldinger er de første officielle af sin slags, der konkluderer entydigt på, hvad der skete med MH370. Meldingerne sker på baggrund af nye beregninger foretaget på de satellitdata, som netværket Inmarsat har gjort tilgængelige for efterforskningen, og som indtil videre har været grundlaget for, at efterforskerne kunne indtegne den sydlige og nordlige korridor, som har været afbildet i mange medier.

»Inmarsat har foretaget yderligere beregninger på sine data. Ved at bruge en analysemodel, der aldrig tidligere har været anvendt på en efterforskning af denne type, har det været muligt at kaste mere lys på ruten for MH370,« udtaler Najib Razak.

Med de nye oplysninger følger dog ingen håndfaste beviser i form af fundne vragdele, der kan forbindes med MH370, men oplysningerne fra satellitterne er angiveligt troværdige nok til, at myndighederne endegyldigt tør gøre eftersøgningen af flyet til en bjærgningsmission.

Beregningerne er foretaget i samarbejde mellem det britiske flyhavariagentur AAIB og Inmarsat. Det er resultatet af disse beregninger, der har placeret flyets sidste kendte position midt i Det Indiske Ocean, hvilket altså har fået myndighederne og flyselskabet til at opgive håbet om at finde MH370 i ét stykke og konkludere, at alle om bord må være omkommet.

»Ud fra denne analyse har Inmarsat og AAIB kunnet konkludere, at MH370 fløj langs den sydlige korridor, og at dets sidste kendte position var i midten af Det Indiske Ocean vest for byen Perth. Dette er en øde lokation, langt fra nogen mulige landningsmuligheder,« oplyser premierministeren.

Den malaysiske premierminister afsluttede sit korte pressemøde med at oplyse verdenspressen om, at yderligere detaljer vil blive offentliggjort i morgen, tirsdag, på endnu et pressemøde.

Samtidig oplyser den australske premierminister i en meddelelse til det australske parlament, at det australske skib HMS Success i øjeblikket forsøger at bjærge to genstande, som et australsk P3 Orion-fly har spottet i søgeområdet 2.500 kilometer sydvest for byen Perth.

Den australske premierminister tilføjer, at de to genstande ikke er de samme, som et kinesisk eftersøgningsfly rapporterede at have set. De to genstande er henholdsvis en grøn eller grå cirkulær genstand, samt en orange firkantet genstand, oplyser premierministeren, der samtidig understreger, at genstandene endnu ikke med sikkerhed kan forbindes til det forsvundne fly.

Lastet med lithium-batterier

Ifølge Flight Global har chefen for Malaysia Airlines bekræftet, at det forsvundne fly blandt andet fragtede 200 kg lithium-ionbatterier. Lasten af batterier kan være interessant, da lithium-ionbatterier er kendt for at selvantænde. To Boeing 747-400F er styrtet ned på grund af brand i lithium-ionbatterier i 2010 og 2011. Boeing Dreamliner har også haft adskillige problemer med lithium-ionbatterier.

Millioner af lithium-ionbatterier bliver dog hvert år transporteret sikkert med fly, og myndighederne har heller ingen beviser på en sammenhæng mellem en forsvinden af MH370 og en mulig brand.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>