Det er de første de gør, når de bliver lagt på din telefon – får adgang til dine private oplysninger for at virke efter hensigten.
Men måske lidt for mange oplysninger.
I en nylig gennemgang har The Global Privacy Enforcement Network (Gpen), et tværnationalt netværk, der arbejder for at beskytte private oplysninger, fundet, at 85% af de 1.211 undersøgte apps undlod at tilstrækkeligt deklarere, hvilke personlige oplysninger der blev hentet og til hvilket formål. Det skriver BBC.
Yderligere vurderer netværket, at hver tredje app hentede alt for mange private oplysninger.
Kritikken vinder genlyd hos den britiske Information Commissioner’s Office (ICO) – en institution der uafhængigt varetager beskyttelsen af individers digitale privatliv.
»Dagens resultater viser, at mange app-udviklere stadig ikke giver den gennemsnitlige bruger den nødvendige information på en klar og forståelig måde,« siger ICO’s leder for teknologi, Simon Rice.
ICO har været med til at gennemføre en undersøgelse af de 50 mest populære apps på tværs af platforme og i 39 lande.
Konklusionen var, at 85% af applikationerne ikke meddelte klart, hvordan de indsamlede, brugte og videreformidlede private oplysninger. Hver tredje app høstede for mange oplysninger, over halvdelen efterlod brugeren i stikken, når det kom til at finde de private oplysninger, mens det i 43% af applikationerne næsten virkede som om information om de private oplysninger bevidst var gemt væk i undersider og links.
En del af skylden skal angiveligt findes hos de tredjepartnere – reklamerne – som selv udviklere ikke er helt klar over, hvordan bruger oplysningerne, påpeger Dr Stephen Murdoch, en forsker ved University College London over for BBC
Leave a Reply