Det er
ikke et simpelt ja eller nej . Her er hvorfor:
Det afhænger af:
* Arbejdsbyrden:
* multi-threaded opgaver: Opgaver, der kan opdeles i mindre, uafhængige dele (som video -gengivelse eller videnskabelige simuleringer) vil drage stor fordel af flere processorer.
* enkelttrådede opgaver: Opgaver, der kun kan udføres et trin ad gangen (som at spille et spil, der ikke bruger flere kerner), vil ikke se meget forbedring.
* softwaren:
* optimeret til multi-core: Software, der er designet til at bruge flere processorer, kører hurtigere på et multi-processor-system.
* ikke optimeret: Software, der ikke er designet til multi-core, kan faktisk køre * langsommere * på et multi-processor-system på grund af overhead.
* Antallet af kerner:
* flere kerner, mere magt: Flere processorer betyder generelt hurtigere ydelse til multi-threaded opgaver.
* formindskende afkast: Ydelsesstigningen begynder at bremse, når du tilføjer flere kerner. På et tidspunkt når du et punkt, hvor tilføjelse af flere kerner ikke gør en mærkbar forskel.
Kortfattet:
* For opgaver, der kan drage fordel af flere processorer, ja, at have flere processorer vil gøre systemet hurtigere.
* til opgaver, der ikke kan drage fordel af flere processorer, nej, at have flere processorer vil ikke gøre systemet hurtigere og måske endda gøre det langsommere.
Det er vigtigt at forstå arbejdsbyrden og den software, du bruger til at bestemme, om flere processorer faktisk giver en ydelsesfordel.