Digitaliseringsstyrelsen: Danmark er verdens førende på digitalisering

Mens danskerne selv debatterer flittigt, om Digital Post er en god idé, eller om digitaliseringen går for stærkt, har direktøren for Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen, taget et andet og større perspektiv i sin seneste klumme.

Han peger nemlig på, hvordan Danmarks arbejde med Digital Post, NemID og obligatorisk brug af digitale kanaler er i en global førerposition, mange andre gerne vil lære af. I løbet af 2013 var der således 14 forskellige udenlandske delegationer på besøg i Digitaliseringsstyrelsen for at høre om, hvad vi gør i Danmark.

I en ny rapport fra OECD fremgår det, at 83 procent af danskerne mellem 16 og 74 år har været i kontakt med det offentlige via internettet, mens det i de øvrige OECD-lande i gennemsnit kun er halvdelen af den voksne befolkning.

»Det bekræfter den oplevelse, som jeg har, når jeg rejser og fortæller om den danske førerposition,« skriver Lars Frelle-Petersen i november-udgaven af hans månedlige klumme.

Det er både lande omkring os og asiatiske lande som Japan og Sydkorea, der søger inspiration til at effektivisere den offentlige service til borgerne, lyder meldingen. Mange af de økonomisk velstillede lande kæmper nemlig med samme problem: En voksende gruppe af ældre og færre hænder og skatteydere på arbejdsmarkedet.

Det er i øvrigt ikke bare Digitaliseringsstyrelsen, der kan fortælle omverden om danske erfaringer med digitalisering. Alle er således velkomne til at sende inputs til OECD, som er ved at fastlægge ti grundlæggende principper for god digitalisering.

Send en e-mail til int@digst.dk med ‘OECD-principper’ i emnelinjen og lad din stemme blive hørt.

Læs også: Nu kan du præge digitaliseringen af verden

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>