Apple skal betale 175 millioner for uautoriserede køb af ‘smølfebær’

Apple har indgået forlig med den amerikanske handelsmyndighed FTC for at undgå en retssag om digitale indkøb foretaget af børn. Det skriver The Washington Post.

Ifølge FTC har Apple ikke informeret brugerne om, at når de indtaster kodeord til App Store for at købe spil til deres børn, så giver de i praksis børnene mulighed for at foretage flere indkøb inde i selve spillet.

Det har resulteret i at forældre har klaget over regninger, der er løbet op i titusindvis af kroner – alt sammen for indkøb foretaget af deres børn.

Læs også blogindlæg: Plukket af Smølfebær

Med forliget indvilliger Apple i at betale et minimumsbeløb på 175 millioner kroner tilbage til de forældre, der har klaget over utilsigtede indkøb og dertilhørende regninger. Beløbet kan dog sagtens blive meget større.

Apple har allerede indgået forlig i et gruppesøgsmål med forældre om tilbagebetaling. Og Apples administrerende direktør, Tim Cook, giver da også i en intern mail udtryk for sin irritation over, at FTC går ind i en sag, som Apple allerede har indgået forlig om.

Edith Ramirez, der er formand for FTC mener dog, at myndighedens søgsmål sikrer de ramte forældre bedre.

»Vi mener, at vores forlig sikrer en mere robust kompensation«, siger Edith Ramirez og tilføjer, at de ramte brugere på denne måde bliver sikret fuld kompensation i modsætning til det tidligere forlig.

Apple bliver også påkrævet at tydeliggøre, hvornår brugere kan blive opkrævet for handlinger foretaget inde i spil og applikationer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>