Dankort-systemet er oppe igen – efter over ti timers nedbrud

Klokken 15.55 kunne Nets’ driftstatus melde om normale tilstande for Dankort-systemet.

»Problemet er nu løst og Nets modtager igen betalingskorttransaktioner,« lød den korte besked.

Med den melding afblæste Nets et Dankort-nedbrud, der varede i mere end ti timer, og som skabte store problemer mandag morgen på blandt andet tankstationer og banegårde rundt om i landet. At fejlen, der opstod klokken 05.15 mandag morgen først blev løst sent på eftermiddagen gør nedbruddet til det måske længste for Dankortet de sidste mange år.

Læs også: Netværksfejl hos IBM skyld i Dankort-kaos

»Det er glædeligt, at det nu er oppe igen. Vi skal naturligvis være de første til at beklage det lange nedbrud og de gener, det har haft dagen igennem«, siger pressemedarbejder Michael Juul Rugaard til Politiken.

Læs også: Dankortsystemet brudt sammen

De mange butiksindehavere, der tager imod det populære plastikkort, har dagen igennem været nødsaget til at køre alle Dankort-transaktioner offline, da der ifølge Nets selv var opstået en netværksfejl hos IBM, der driver kortplatformen. Fejlen skete efter en rutinemæssig opdatering af systemet.

Hvad Nets i samarbejde med IBM’s teknikere har foretaget for at udbedre fejlen, melder historien ikke noget om. Men Nets lover nu, at forløbet vil blive undersøgt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>