Danske medier: Cookies er til irritation for brugerne og giver os store udgifter

Danske Medier, der som navnet indikerer, repræsenterer danske medier, er enige i den kritik af den nuværende cookie-lovgivning, som er rejst i dagens udgave af Ingeniøren, hvor blandt andet europaparlamentariker Christel Schaldemose (S) erkender, at den lov, hun selv har været med til at vedtage, ikke fungerer.

»Vi er naturligvis kede af, at reglerne på området tvinger os til at placere store informationer på alle hjemmesider, til stor irritation for brugerne og med store omkostninger for de digitale medier med at ændre på vores systemer. Den gode nyhed er selvfølgelig, at ingen brugere efterhånden kan være i tvivl om, at stort set alle hjemmesider anvender cookies, der er en dybt forankret teknologi i den måde digitale medier fungerer på, udtaler Allan Sørensen, der er Digital Chef i Danske Medier. Reglerne påbyder hjemmesider tydeligt at informere og indhente samtykke til brug af cookies,« siger analysechef i Danske Medier Allen Sørensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

Læs også: EU-politiker stemte for cookie-lov: “Den har fejlet”

Læs også: Messerschmidt om cookie-lovgivning: Man kan få folk til at acceptere hvad som helst

»Vi er enige med medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose i hendes vurdering af, at lovgivningen ikke virker, og at det er helt forkert grebet an, når lovgivningen pålægger alle internetbrugere at forholde sig til kompliceret teknisk information og træffe beslutninger på alle hjemmesider.«

I stedet opfordrer Danske Medier til, at opdatere virksomhedernes krav til at behandle data sikkert og forsvarlig og ikke misbruge personlige oplysninger. Og i den forbindelse påpeger organisationen, at alle browserne har i dag mulighed for både at slette og blokere for alle cookies, hvis en bruger ønsker dette.

Endeligt opfordrer Danske Medier EU-Kommission og -Parlamentet til hurtigst muligt at drage de nødvendige konklusioner og fjerne den uhensigtsmæssige cookie-lovgivning og fremover forholde sig til regler for brug af data og ikke til teknologi.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>