EU kræver flere indrømmelser fra Google i sag om monopolmisbrug

EU-Kommissionen giver nu internetgiganten Google en kort frist til at komme med flere indrømmelser, hvis selskabet vil undgå, at EU-Kommissionen indleder en formel retssag.

»Vi har brug for mere, og vi har brug for det ikke i løbet af det næste år, men i løbet af de næste uger,« sagde EU-Kommissionens konkurrencekommissær Joaquin Almunia på et pressemøde onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

EU-Kommissionen har undersøgt Googles prioritering af egne tjenester på søgemaskinen. Flere konkurrenter har klaget over Googles praksis, fordi visse af Googles tjenester blandt andet trækker på data fra tjenester som Yelp.com, men prioriterer links til kommercielle Google-tjenester højere.

Det er en praksis, som konkurrenterne mener er konkurrenceforvridning. Google kom i 2013 med et forslag til et forlig i sagen, men det mente EU-Kommissionen var utilstrækkeligt.

Læs også: EU afviser Google i forligssag

EU-Kommissionen har tidligere slået hårdt ned på teknologifirmaer, som har misbrugt en dominerende markedsposition til at forvride konkurrencen. Microsoft har eksempelvis betalt mere end 16 milliarder kroner i bøde for at misbruge sin dominans på styresystemer til at give Internet Explorer og Windows Media Player en uretfærdig fordel.

Chipproducenten Intel blev i 2009 idømt en bøde på otte milliarder kroner for at have presset pc-producenterne til kun at benytte processorer fra Intel.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>