EU-politikere: Nu strammer vi klimamålene frem til 2030

Nye, ambitiøse mål for at skære ned på udledningen af drivhusgasser kom onsdag eftermiddag et væsentligt skridt nærmere, da et flertal i EU-Parlamentets udvalg for henholdsvis energi og miljø stemte ja til nye klimamål for 2030.

»Det er en vigtig sejr, for det sender et klart signal til kommissionen og medlemslandene om, hvilken vej parlamentet vil, når det gælder klima- og energipolitikken. Og det er den ambitiøse vej,« siger det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet Britta Thomsen.

Målene indebærer, at CO2-udslippet skal skæres ned med 40 procent i 2030, og energieffektiviteten skal øges med 40 procent, mens 30 procent af energien skal komme fra vedvarende kilder. Der bliver tale om bindende mål, hvis det står til flertallet af parlamentarikerne.

Bendt Bendtsen, der repræsenterer de Konservative, kalder på sin Twitter-profil afstemningen for en foreløbig sejr til grønne, danske virksomheder.

Der er dog stadig et godt stykke vej, før de bindende klimamål er en realitet, som investorerne skal forholde sig til. Kommissionen skal udarbejde forslag, der skal gennem både parlamentet og ikke mindst ministerrådet, hvor især Polen bremser alt, hvad der har grønne nuancer.

Britta Thomsen fastholder i sin kommentar, at bindende mål er det eneste middel til for alvor at styrke klimaindsatsen.

»Et kommende direktiv betyde masser af grønne arbejdspladser i Europa og særligt i Danmark, hvor vi er førende inden for energi-og klimateknologi,« skriver hun.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>