Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet

ComputerViews: Der var engang, da indkøbet af en ny computer var en familiebegivenhed på linie med en rund fødselsdag eller bygningen af en ny carport.

Efter nøje overvejelser om pris og kvalitet begav kunden sig spændt og andægtigt afsted til den lokale it-butik for at bese den magiske maskine, som skulle lukkes ind bag hjemmets fire vægge.

En computer – eller en pc, som det senere kom til at hedde – var en eftertragtet vare, som betød, at enhver by med respekt for sig selv havde en eller flere lokale it-købmand, som levede godt af at sælge computerudstyr. Små it-købmænd poppede op i gadebilledet med mere eller mindre kompetent vejledning i, hvordan man fik skærm, tastatur, printer og ikke mindst software til at spille sammen.

På bare 10-15 år er det billede ændret totalt.

I dag står stationære og bærbare computere sammen med tablets og smartphones klar på hylderne som slagtilbud i supermarkeder som Bilka og Føtex.

I sidste uge kunne Computerworld berette om den skæbne, som har ramt pc-forhandleren Zitech, som for ti år siden stadig var en af de største forhandlere på forbruger-markedet. I dag er Zitech mindre end en skygge af sig selv.

I samme uge annoncerede Elgiganten, at man nu har planer om at åbne sin fjerde mega-butik med et butiksareal på 3.500 kvadratmeter. Dermed kommer Elgiganten op på at have i alt 30 butikker på landsplan.

Her får du fem af grundene til, at din lokale it-pusher har det svært – hvis han da ikke ligefrem har valgt at dreje nøglen om.

1) Det er blevet hverdag for hardwaren
I de specialiserede it-supermarkeder som Elgiganten, Computercity og Expert er udvalget af pc’er i forskellige prisklasser kæmpestort.

I dag er pc’er og it-udstyr noget helt andet, end det var for bare ti år siden. Processorer og harddiske er standardiserede og kan ikke længere bruges som argument for at vælge det ene producentmærke fremfor det andet. Alle modeller har de samme basale funktionaliteter.

Selve produktet er blevet commodity – direkte oversat: En “råvare”. Når dén er slidt op, køber man en ny.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>