Forskere styrer discount-drone med Android

Markedet for droner er i hastig vækst, men det kan stadig være en kostbar affære at sende de små ubemandede fartøjer i luften.

Det vil en gruppe østrigske forskere imidlertid prøve at lave om på ved at bruge hyldevarer til formålet samt en ganske almindelig Android-smartphone som controller, skriver Technology Review.

Forskerne forestiller sig, at dronen kan sendes i forvejen i katastrofeområder for at rekognoscere, inden mennesker vover sig frem. Den kan også bruges til at tjekke svært fremkommelige områder, f.eks. lofter i kirker eller indkøbscentre.

Udfordringen har imidlertid været det evindelige problem med at få navigation til at fungere indendørs, og forskerne fandt hurtigt ud af, at GPS ikke kunne bruges til meget i den forbindelse. Samtidig syntes de, at GPS-koordinaterne blev for unøjagtige.


Dronen fra Wien bruger en smartphone som computer. Foto: Vienna University of Technology

Derfor tog de andre og helt simple midler i brug – nemlig at sætte små papirstykker op i området, hvor de ville sende dronen op. Så satte de dronen i gang med smartphonen, hvorefter den gik i gang med at ’kigge’ efter sedlerne.

Læs også: Fascination af droner blev starten på et nyt forretningsområde

Hver gang, den fik øje på en seddel, tog den en note til udformning af et kort, og ved at bruge punkterne sammen med smartphonens accelerometer, gyro og magnetometer, lykkedes det dronen at holde sig på sporet, fortæller Annette Mossel fra Wiens tekniske universitet.

Hun mener, at SmartCopteren, som de kalder den, kun vil koste godt 2.000 kroner at fremstille foruden smartphonen, som i dette tilfælde var en Samsung Galaxy S2.

Ifølge konsulentbureauet IDTechEx vil markedet for droner stige til mere end fem mia. kroner i løbet af de kommende ti år, men det kræver tilladelse fra myndigheder at flyve med dem.

I USA regner man med, at luftfartsmyndighederne har et regelsæt for droner på plads i løbet af 2015, og i mellemtiden arbejder Annette Mossel og hendes kollger videre på dronen.

I næste ombæring vil de af med papirlapperne og gøre dronen i stand til at genkende f.eks. hjørner i et værelse eller forhøjninger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>