Første amerikanske teleselskab fortæller om overvågning

Et lille amerikansk teleselskab har nu fremlagt en rapport, der gør status over, hvor mange kundeoplysninger selskabet har udleveret til de amerikanske myndigheder. Det sker i kølvandet på en række afsløringer, som viser, at de amerikanske teleselskaber ofte bliver pålagt at videregive oplysninger om deres kunder til myndighederne, skriver The Washington Post.

Teleselskabet hedder CREDO Mobile og er en del af en større politisk venstreorienteret organisation, som også hedder CREDO. Organisationen arbejder for, at sager som f.eks. homoægteskaber og global opvarmning kommer på den politiske dagsorden. For at tjene penge og fremme den politiske dagsorden, har organisationen et mindre teleselskab under sig med 125.000 kunder.

I 2013 har både føderale og lokale amerikanske myndigheder efterspurgt kundedata fra CREDO Mobile 16 gange. I 14 tilfælde videregav teleselskabet oplysninger, og ifølge rapporten dækker det over data fra 15 brugerkonti. En enkel forespørgsel dækker altså ikke nødvendigvis over oplysninger om én person. I ét tilfælde var der tale, om at oplysningerne skulle bruges til at afværge en livsfarlig situation.

På trods af sin lille størrelse er rapporten interessant, fordi det er den første af sin slags fra et telefonselskab. Derudover bruger CREDO Mobile samme netværk som den amerikanske telegigant Sprint, og rapporten giver derfor en indikation på, hvilke typer forespørgsler Sprint og andre store teleselskaber får fra myndighederne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>