Geert Wilders uden Google-konto: Køber dansk domæne

Sidste år blev den islamkritiske hollandske politiker Geert Wilders’ e-mail-konto hos Gmail lukket, efter han havde brugt adressen til at distribuere islamkritiske klistermærker til biler. I stedet har han nu købt et domæne med tilhørende e-mail-service hos det danske selskab One.com. Det skriver Politiken.

Hos One.com er der ingen intention om at følge Googles eksempel, fortæller talsmand for selskabet Thomas Medard Frederiksen.

»Vi har ingen planer om at lukke hjemmesiden. Generelt er det meget vigtigt for os, at vores kunder kan lægge det indhold op, som de har lyst til, og vi vil ikke gøre os til dommere i forhold til, om forskelligt materiale er lovligt eller ulovligt«, siger han til Politiken.

Han understreger desuden over for avisen, at det er domstolenes opgave at vurdere, om Wilders’ materiale er ulovligt.

Ved hjælp af sin tidligere mailadresse, islamsticker@gmail.com distribuerede Wilders klistermærker med teksten ‘Islam er en løgn. Muhammed er en skurk. Koranen er gift’ skrevet hen over det saudiarabiske flag. Google har ikke oplyst en årsag til, at mailadressen blev lukket, men en sammenslutning af marokkanere i Holland har tidligere klaget over adressen til Google.

Det er endnu uklart, om aktiviteterne på hjemmesiden er et brud på den danske straffelovs §140, den såkaldte racismeparagraf.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>