HP genopliver Windows 7 til private kunder

Lanceringen af Windows 8 i oktober 2012 blev noget af en omvæltning for Windows-brugere, der siden Windows 95 har haft nogenlunde trygge rammer.

I et forsøg på at smelte brugergrænsefladen sammen mellem mobil, tablet og desktop gik Microsoft ’all-in’ og fjernede blandt andet startknappen og startmenuen, men det faldt ikke alt sammen i god jord hos forbrugerne.

Der er åbenbart så meget efterspørgsel efter forgængeren Windows 7, at HP nu er begyndt at reklamere for computere, hvor man får Windows 7 som standard. Det skriver The Guardian.

Læs også: Rygte: Windows 9 klar i 2015

Muligheden for at ’nedgradere’ styresystemet er et kendt koncept blandt erhvervskunder, men det er ikke normalt, at en normalt meget loyal Microsoft-partner som HP reklamerer blandt forbrugerne for computere med et gammelt styresystem, halvandet år efter lanceringen af det nye.

Men HP er presset, både af konkurrenterne og af et pc-salg, der faldt med 10 procent på et år i 2013. Derfor kan maskiner med Windows 7 være et bud på, hvordan HP får fat i flere kunder.

Ifølge Statcounter, der har webstatistik fra hele verden, er Windows 8 og opdateringen 8.1 stadig mindre udbredt end det over 12 år gamle Windows XP, der mister support fra april i år. Med en markedsandel i december på knap 55 procent er Windows 7 det klart mest populære Windows-styresystem, mens XP fik næsten en femtedel, og Windows 8/8.1 måtte nøjes med 8 procent af markedet, hvilket er cirka samme niveau som Mac OS X kan prale af.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>