Lenovo vil købe IBM’s serverforretning

I 2005 købte kinesiske Lenovo IBM’s underskudsgivende pc-produktion, fik forretningen på ret kurs og er nu blevet verdens største producent af personlige computere. Og nu kan samme historie gentage sig på server-siden.

Ifølge Wall Street Journals velunderrettede kilder er IBM og Lenovo nemlig langt fremme i forhandlinger om den ’nederste’ halvdel af IBM’s serverforretning, nemlig x86-serverne, som konkurrerer mod tilsvarende produkter fra Dell og HP. Den division giver underskud hos IBM, mens Lenovo forventes at kunne reducere produktionsprisen og tjene penge, trods de meget små margener på disse produkter.

Lenovo og IBM har tidligere været i forhandlinger om sådan en overtagelse, men dengang kunne parterne ikke blive enige om en pris. Lenovos bud på knap 14 milliarder kroner var for lavt, mente IBM.

I en meddelelse til børsen har Lenovo skrevet, at der er ’indledende forhandlinger’ i gang, men at der ikke er nået en aftale. Det blev ikke specificeret, at det drejer sig om serverforretningen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>