Microsoft omdøber Skydrive til Onedrive

Microsofts afdelingen for produktnavne har igen ikke haft en heldig hånd. Tjenesten Skydrive, der fungerer på samme måde som Dropbox og Google Drev, bliver nu omdøbt, efter at en retsag i Storbritannien endte med medhold til tv-stationen Sky. Navnet Skydrive var for tæt på Sky, lød dommen fra midt i 2013.

Læs også: Tv-station vinder over Microsoft i strid om Skydrive-navnet

Nu er det nye navn, der skal erstatte Skydrive, blevet afsløret. Det bliver Onedrive, skriver Microsoft på domænet Onedrive.com, ifølge The Verge.

Der er ikke sat en endelig dato på navneskiftet, men det sker ‘snart’, uden ændringer i hvordan Skydrive-tjenesten fungerer.

Microsoft var igennem en tilsvarende strid om navne i forbindelse med Windows 8 og den nye brugergrænseflade, som var blevet døbt Metro. Få måneder før lanceringen af styresystemet vandt den tyske indkøbskoncern Metro, der blandt andet driver Tysklands største kæde af elektronikbutikker, en sag om navnet Metro, og Microsoft måtte hastigt omdøbe brugergrænsefladen til Modern UI.

Læs også: Microsoft kæmper for at finde afløser til Metro-navnet: Nu hedder det ‘Modern UI Style’

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>