Minister vil undersøge mistanke om Greencard-fusk

Regeringen er klar til at se på, om administrationen af den omdiskuterede Greencard-ordning fungerer efter hensigten.

Det kom frem i dag i Folketingssalen, da beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) måtte svare på spørgsmål fra Kim Andersen, erhvervsordfører fra Venstre, der i forrige uge på Jobfinder opfordrede ministeren til at få kulegravet ordningen.

Opret en jobagent på Jobfinder og få de nyeste jobopslag direkte i din mailboks

Sagen begyndte, da Jobfinder for to uger siden kunne fortælle, at det ifølge Udlændingestyrelsen tidligere har vist sig, at Greencard-ordningen utilsigtet tiltrak et massivt antal personer – overvejende fra Indien og Pakistan – som ikke var tiltænkt ordningen. Blandt andet har der været massive problemer med dokumentfalsk, f.eks. falske uddannelsespapirer. Samtidig var Ingeniørforeningen ude med en skarp kritik af ordningens administration.

Læs også: Trods ringe udsigt til job tildeles markant flere udlændinge Greencard

I den forbindelse udtalte Kim Andersen over for Jobfinder:

»Der er behov for en redegørelse fra ministeren. Vi må have belyst situationen for at kunne vurdere, om der er behov for yderligere tiltag.«

Det var ikke muligt at få en kommentar fra ministeren dengang, men i dag kvitterede beskæftigelsesministeren med et svar i Folketinget:

»Vi skal være sikre på, at ordningen fungerer efter hensigten og tiltrækker de rigtige mennesker, og der må selvfølgelig ikke være elementer af snyd,« sagde Mette Frederiksen tidligere i dag.

Læs også: Selvfølgelig tager Greencard-indehavere ufaglært arbejde

Hun pointerede dog samtidig, at der efter hendes overbevisning foregår en grundig sagsbehandling af Greencard-ansøgere, men erklærede sig parat til at se på en ændret administrativ praksis blandt andet i forhold til bedre dokumentation af greencard-indehaveres tilknytning til arbejdsmarkedet.

Mette Frederiksen kunne dog ikke præcisere, hvornår regeringen vil se nærmere på ordningen.

»Vi er i gang med vores forarbejde og er opmærksomme på, at der er behov for en samlet diskussion omkring international rekruttering, derunder også Greencard.«

Læs også: Headhunter: Greencard-ordning er forældet

Det er tidligere kommet frem, at antallet af opholdstilladelser givet gennem Greencard-ordningen nærmest er eksploderet de seneste år på trods af, at flere undersøgelser har vist, at hovedparten af Greencard-indehavere ender i ledighed eller ufaglært arbejde.

Mens der i 2012 blev udstedt 1.215 Greencard til udlændinge, der ønskede at prøve lykken på det danske arbejdsmarked, var tallet for de første 11 måneder af 2013 steget til 2.193, viser statistik fra Udlændingestyrelsen.

Læs også: Kritik af Greencard-ordningen fortsætter

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>