Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken





“Vores vækstinitiativer ligger nu omkring client-computing,” siger Lenovos danske direktør Jørn Rønning.

På bare en uge har Lenovo taget to markante skridt, som skal forvandle den kinesiske producent til verdens dominerende producent på hele produktskalaen fra traditionelle pc’er over til server-storage-teknologi og mobility-produkter som smartphones og tablets.

I sidste uge bandt Lenovo den sidste sløjfe på en aftale om køb af IBMs x86-serverforretning, og i dag kom så nyheden om, at Lenovo overtager Motorolas mobil-division fra Google.

Dermed er der lagt op til en gennemgribende transformation af Lenovo – fra at være den globalt dominerende pc-producent til fuldblods hardware-producent på tværs af de centrale hardware-kategorier – pc’er, servere, tablets og mobiltelefoner.

Med de to opkøb udvider Lenovo samtidig medarbejderstyrken med omkring 10.000 ansatte på verdensplan. Men amerikanske medier har allerede noteret, at mange af de ansatte på Motorolas største fabrik i Texas nok kommer til at kigge sig om efter noget andet at lave indenfor kort tid.

“Google åbner for, at Lenovo kan udvikle sig til en stærk partner, som kan konsolidere Googles mobile platform”

Set fra en overfladisk betragtning kan Googles salg af Motorola ses som et defensivt skridt. Google har nok erkendt, at hardware ikke er en del af selskabets DNA. Men ved at sælge åbner Google for, at Lenovo kan udvikle sig til en stærk partner, som kan konsolidere Googles mobile platform, hvor styresystemet Android er den altdominerende fiksstjerne.

Lenovos seneste opkøb skal også ses på baggrund af, at Lenovo allerede er en fastslået succes, efter at selskabet i 2005 overtog IBM’s pc-forretning. På bare ti år har Lenovo distanceret konkurrenter som Dell og ikke mindst HP, så kineserne det sidste års tid har nået positionen som verdens største pc-producent. Den øvelse vil Lenovo nu forsøge at gentage indenfor både server- og mobility-markedet.

Købet af IBM’s low-end-servere er især dårligt nyt for eksempelvis HP, som nu kan frygte, at Lenovo gentager sit kunststykke fra pc-markedet og vipper HP af pinden. Lenovo har nemlig meldt klart ud, at det primære mål på server-markedet er de SMB-kunder, som hidtil har været HP’s hjemmebane.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>