Nets: Menneskelig fejl skyld i Dankort-nedbrud

Efter det landsdækkende nedbrud på Dankort-systemet mandag, er firmaet bag løsningen blevet en smule klogere på, hvad der fik hele Danmarks foretrukne betalingskort til at gå ud af funktion i mere end ti timer.

»Vores foreløbige konklusion er, at der er opstået en fejl på en router i forbindelse med en planlagt systemopdatering hos IBM. Fejlen opstod i forbindelse med en vedligeholdelsesprocedure, og på den måde kan man sige, at der var tale om en procedurefejl,« siger Michael Juul Rugaard, kommunikationsrådgiver hos Nets, til Version2.

»En menneskelig fejl kunne man måske også kalde det, men altså ikke en systemfejl,« siger han.

Læs også: Dankortsystemet brudt sammen

Nedbruddet startede kort efter klokken fem mandag morgen, og først ud på eftermiddagen klokken fire kunne Nets oplyse, at systemet nu igen var på ret køl efter mere end ti timers nedetid, hvilket gør nedbruddet til det længste i kortets historie.

Nets er officiel leverandør af Dankort-løsningen, men gør brug af underleverandøren IBM, som altså var arnestedet for fejlen.

Læs også: Netværksfejl hos IBM skyld i Dankort-kaos

Men IBM ønsker ikke at delagtiggøre Version2 i, hvordan fejlen opstod og de nærmere tekniske detaljer omkring nedbruddet. IBM har fremsendt følgende skriftlige udtalelse, som også har været sendt til andre medier:

»IBM er leverandør af de services til Nets der vedrører Dankortet. Vi har sidens problemets start haft vores lokale og internationale eksperter på opgaven i tæt samarbejde med Nets for at løse problemerne. Den normale service på Dankortet er nu genoprettet. Vi beklager dybt situationen og de gener det har medført i dagens løb,« skriver IBM’s pressekoordinator Karsten Stokking i en e-mail til Version2.

Læs også: Dankort-systemet er oppe igen – efter over ti timers nedbrud

Grundige undersøgelser i gang

Hos Nets går en grundig analyse af fejlen nu i gang, og det arbejde vil ske i samarbejde med IBM.

»Det, der skal ske nu, er, at vi går i gang med at analysere hele forløbet. Alt bliver endevendt og gennemgået med en tættekam, så vi kan være sikre på, at vi har gennemanalyseret alt og kan lære af det og undgå at lige præcis denne fejl skulle opstå en anden gang,« siger Michael Juul Rugaard til Version2.

Han fortæller, at forløbet kan vare op til et par uger, hvor Nets i den periode ikke kan melde flere detaljer ud, end der foreligger nu.

Kan du sige noget om, hvorfor det trak ud med at få rettet fejlen?

»Der var jo rigtig mange ting, der blev gennemgået i går, indtil man lokaliserede fejlen. Derefter har der været nogle efter-analyser og tests,« siger Michael Juul Rugaard, men kan ikke komme årsagen til nedbruddets længde meget nærmere.

Send os gerne et tip, hvis du ved noget om sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>