Politiet tager årelang tænkepause efter Polsag-kollaps

Da Polsag-projektet kørte helt af sporet og til sidst blev skrottet fuldstændigt i februar 2012, blev projektet slået helt tilbage til start. Den tiltrængte modernisering, Polsag-systemet skulle bringe, forsvandt med et slag.

Men i dag – snart to år efter Polsag blev droppet – er der stadig et stykke vej til en afklaring om fremtiden, fortæller Rigspolitiets it-direktør Michael S. Hansen. Han blev ansat hos politiet i efteråret 2012 og vil ikke forhaste de store beslutninger, der skal tages.

»Vi tror, at vi er nødt til at kigge indad først. Hvis vi ikke er 100 procent sikre på, hvad vi vil, bliver det svært,« siger Michael S. Hansen.

Derfor er der endnu et stykke vej til, at overvejelserne bliver mere konkrete og handler om specifikke systemer.

»Vi er slet, slet ikke i nærheden af at kigge på systemer. Vi siger nej til alle velmenende råd om valg af systemer. Først kigger vi på vores egne arbejdsgange, med en foranalyse, der går i gang 1. februar. Når vi på et tidspunkt går til markedet, kan vi tage bevidste til- eller fravalg, fordi vi så ved, præcis hvad vi gerne vil. Kort sagt vil vi være en bedre kunde,« siger han til Version2.

Analysen skal så danne grundlag for de valg, der så skal tages på it-fronten.

»Vi går i gang med en foranalyse, hvor vi kigger hele kæden igennem, både for politi og anklagemyndighed. Vi ser på, hvordan vi kunne tænke os, at processerne var designede, inden for lovens rammer, hvis vi selv kunne bestemme. Først når vi har gjort det, er vi klar til at lave en markedsanalyse, der kan vise, hvilke elementer, der skal til for at understøtte det bedst muligt,« fortæller it-direktøren, der har ansvaret for små 300 it-folk.

Når analysen er overstået, inden udgangen af 2014, skal politiets it-folk så mere konkret finde ud af, hvordan en afløser for det skrottede Polsag-system og andre it-ønsker skal tage form.

»Så ved vi, om det bliver 5 eller 15 forskellige projekter, om udskiftningen sker over 3-5 år eller 5-15 år, og om det sker med rullende udskiftning, eller om vi skal udskifte på nogle kerneområder,« siger Michael S. Hansen.

Målet er at dele op i mindre bidder, i stedet for et stort big bang-projekt.

»Vi har en tese om, at rigtig meget i politiet er ikke specielt, men minder om noget andet. Hvis vi isolerer det, der ikke er specielt, fra det virkeligt vanskelige, kan vi forhåbentligt lave projekter, hvor der ikke er høj afhængighed og risiko. Så vil vi kunne tåle, at et projekt går i knæ, uden at rive resten med ned, som det skete i Polsag, hvor det var alt eller intet,« siger Michael S. Hansen.

Indtil en ny løsning er fundet og udviklet, kører Politiet videre med det gamle Polsas, som så kan blive suppleret med andre værktøjer undervejs.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>