Postdanmark.dk er nede på syvende døgn

En brand i et svensk datacenter nytårsnat har sat Post Danmarks hjemmeside ud af spillet i indtil videre en uge. Og Ifølge Herman Petersson, der er chef for it hos Post Danmark, venter man stadig på, at it-leverandøren Evry løser problemerne.

»Vi kan ikke løse det. Det er Evry, der skal have systemer og udstyr op at køre igen«, siger Herman Petersson og fortæller om en kaotisk start på året 2014, hvor hele virksomhedens lagringsnetværk blev sat ud af spillet.

»Det, jeg får at vide, da de ringer klokken halv et – ti minutter i et, det er, at der er opstået en eksplosionsagtig brand i strømanlægget på deres datacenter uden for Stockholm. Omfanget har jeg ikke en fuld redegørelse for, men det vi ved, er at det får en effekt ind på vores lagringssystemer – altså hele SAN-netværket. Det kan vi ikke få genstartet«, siger Herman Petersson til Version2.

Det er anden gang på et halvt år, at et nedbrud hos Evry lægger Post Danmarks hjemmeside ned.

Læs også: Svensk nytårsbrand lægger Post Danmarks hjemmeside ned

Funktionerne kører – men….

Langt de fleste af postens it-systemer driftes i Danmark af Atos. Men de funktioner, der er placeret i det svenske datacenter, er essentielle i forhold til drift af Post Danmarks hjemmeside.

Evry driver nemlig det Sharepoint-miljø, som de nordiske post-leverandørers hjemmesider består af. Og det er der ifølge Herman Petersson opstået problemer med, som Evry stadigvæk ikke har løst.

En anden vigtig funktion, der er sat ud af spillet er Identity Access Management, der – som navnet antyder – identificerer brugere af de services, der kræver, at man logger ind. Eksempelvis E-posthuset og online-butikken.

»Denne her IAM ligger i sverige. Så selvom e-posthuset og netbutikken i princippet godt kan køre, så kan folk ikke logge ind på dem«, fortæller Herman Petersson, og tilføjer at man kan tilgå funktionerne via Post Danmarks midlertidige side.

Ikke tilfredsstillende

Evry har ikke kunne give en fast tidshorisont for, hvornår systemerne er i drift igen. Og hos Post Danmark afventer man en redegørelse og overvejer, om man skal begynde at stille skrappere krav til it-leverandøren.

»Det er jo ikke særligt tilfredsstillende dette her, og derfor har vi brug for en redegørelse for, hvad det er der er sket, så vi kan tage stilling til, om vi skal begynde at stille nogle andre servicekrav. Der er masser af redundans, men det har jo ikke været tilstrækkeligt. Vi havde ikke troet at dette her kunne ske, så det giver jo anledning til at se på, om vi skal have ændret den måde, vi sætter det op på«, siger Herman Petersson.

Herman Petersson oplyser, at man er rimelig sikker på, at Post Danmarks hjemmeside kommer op igen i denne uge.

Evrys danske direktør er ikke bekendt med problemstillingen, og henviser til Evrys internationale informationsafdeling, som det ikke har været muligt at få kontakt til.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>