Rumænsk politi optrævler udbredt ransomware-ring

Et stykke ondsindet kode, der i øjeblikket tager internetbrugere over hele verden som gidsler, er måske på vej til at blive fjernet ved roden. Rumænsk politi har i samarbejde med internet-sikkerhedsfirmaet Bitdefender fundet en server lokaliseret i den rumænske hovedstad Bukarest.

Malwaren er kendt som ICEPOL trojaneren, der kategoriseres som ‘ransomware’, der låser skrivebordet på din pc og kræver løsepenge for at låse den op igen. Programmet præsenterer brugeren for beskyldninger om ulovligt pirateri eller ‘porno-relateret aktivitet’ og kræver penge, for fritagelse for straf under foregivelse af at være fra ‘politiet’.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af Bitdefender har ICEPOL på den måde haft held til at kradse 158.376 ‘monetære enheder’ ind (formodentlig amerikanske dollar, red.). Et diagram i pressemeddelelsen viser fordelingen af installationer og her går Danmark ikke ram forbi med 1815 installationer ud af en verdensomspændende total på 267.786.

Efterforskere formoder, at serveren i Rumænien er en del af større netværk, som kan være placeret over hele verden, der distribuerer trojaneren via et såkaldt botnet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>