Så producerer Vestas’ gigantmølle strøm

Vestas’ første V164-prototypemølle på 8 MW har nu produceret elektricitet for første gang på det nationale testcenter i nordjyske Østerild.

»Vi har produceret, testet og installeret møllen som planlagt takket være en fokuseret indsats i en periode, hvor Vestas’ investeringer og faste omkostninger er reduceret markant. Nu ser vi frem til at følge møllen på sitet,« siger Vestas’ Chief Technology Officer Anders Vedel, i en pressemeddelelse.

8 MW-møllen er flagskibet i det joint venture-selskab, der er etableret af Vestas og Mitsubishi Heavy Industries om udvikling offshore-vindmøller.

Ifølge Vestas vil 8 MW-offshoremøllen kunne producere el nok til 7.500 danske husstande, hvilket svarer til en årlig produktion på 30 GWh. Ifølge Vestas’ brochure foregår det ved en middelvind på omkring 8 meter i sekundet i navhøjde.

Hvis kurven holder, vil blot 17 de nye 8 MW-møller kunne levere den samme mængde strøm – 600 GWh – som de 80 Vestas vindmøller på Horns Rev 1-parken er budgetteret til. Ved Horns Rev er middelvinden 9,7 meter pr sekund.


Gigantmøllens forventede årlige produktion som funktion af vindhastigheden i navhøjde.

Møllens hovedkomponenter er produceret på Lindø Industripark, i Varde og på Isle of Wight i England. Prototypen på Østerild er udstyret med et 133 meter højt tårn. Rotordiameteren er 164 meter, mens den øverste vingespids er 220 meter over jorden.

Hvis der kommer tilstrækkelig med ordrer på gigantmøllen, er Vestas klar til at starte serieproduktion næste år.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>