Sådan aflytter NSA pc’er uden forbindelse til internettet

100.000 pc’er er diskret blevet infiltreret af den amerikanske efterretningstjeneste, så pc’en kunne aflyttes, selvom den ikke var forbundet til internettet. Det skriver New York Times.

Aflytningen er foregået ved at implantere en lille radiosender i pc’erne, som eksempelvis kunne placeres inde i stikket på et USB-kabel.

Ved hjælp af en mobil radiomodtager, som kunne være i en kuffert, kunne agenter fra NSA aflytte, hvad der foregik på pc’en, så længe pc’en var inden for rækkevidde med radiosignalerne.

NSA har benyttet denne form for aflytning siden 2008, og ifølge NSA har det primære formål været at få adgang til pc’er, som bliver brugt til mod amerikanske interesser. Målene har hovedsageligt været pc’er tilhørende det kinesiske militær, men ifølge New York Times har også russiske miltære pc’er været genstand for aflytningen, som er foregået under kodenavnet ‘Quantum’.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>