Sådan bruger du lønstatistikken til at få en højere løn

De bedst lønnede ingeniører residerer i Nordsjælland, mens ingeniørerne i Sydjylland scorer årets højeste gennemsnitlige lønstigning.

Det fremgår af en regionsopdelt opgørelse, som Ingeniørforeningen har udarbejdet på baggrund af Lønstatistikken 2013, og som Jobfinder har omtalt i denne uge.

Læs også: Her er vindere og tabere i ingeniørernes regionale lønkapløb

Opgørelsen af de regionale lønforskelle og sammenligningen på tværs af regioner er værdifuld, fordi den tager temperaturen på ingeniørarbejdsmarkedet i IDAs otte regioner. Ikke mindst, når den kombineres med ledighedstallene, mener Morten Thiessen, formand for IDAs Arbejdsmarkedsudvag:

»De regionale forskelle træder markant ud, og selv om ledigheden i København ligger relativt højt, 3,9 procent, i forhold til landsledigheden på 2,7 procent (oktober 2013), påvirker det ikke løndannelsen i særlig høj grad. Det skyldes primært, at der er mange dimittender i regionen, som erfaringsmæssigt kommer hurtigt i job,« forklarer han.

Se de seneste ingeniørstillinger på Jobfinder.

For den enkelte ingeniør er det dog særligt i forhold til hans egen region, at statistikken har brugsværdi, påpeger Morten Thiessen:

»Hvis man konstaterer, at ens egen løn halter bagefter niveauet i regionen, kan det bruges som løftestang ved lønsamtalen. Eller man kan forsikre sig om, at ens løn følger meget godt – og man derfor måske skal forhandle om andet end en lønstigning,« siger han.

Læs også: Se, hvor du skal bo for at hæve den største løncheck

Morten Thiessen minder dog om, at de relativt store forskelle i leveomkostninger mellem ingeniøren i Nordsjælland og ingeniøren i Vestjylland sluger en del af løngabet. Han opfordrer derfor hver enkelt til at veje fordele og ulemper op mod hinanden:

»Vi kan ikke trylle med markedet, selv om vi gerne ville. Derfor bør ingeniørerne vurdere, om de sælger deres arbejdskraft det rigtige sted, for det kan da godt være, at de har lavet en dårlig handel. På den anden side, skal de måske tage til efterretning, at de bor i et område, der ikke giver grundlag for den helt store hyre, men som heller ikke er så dyrt at bo i,« siger Morten Thiessen.

Læs også: Hvordan forhandler jeg mig til en bedre løn?

Sådan opnår du højere løn

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>