Undersøgelse: Her er fem danske top-CIO’ers løn


Fra rundt regnet 75.000 kroner til 108.000 kroner.

Sådan lyder forskellen i månedsløn for den højest og lavest betalte CIO hos landets fem regioner.

Imidlertid har topscoreren, direktør Mikael Skov Mikkelsen fra Center for IT, Medico og Telefoni fra Region Hovedstaden, også ledelsesansvaret for 629 ansatte.

Den lavest lønnede af de fem –  koncern it-chef Claus Wegener Kofoed fra Region Nordjylland – har ledelesesansvaret for cirka 150 ansatte.

Lønstigning siden 2007
I 2007 lavede Computerworld samme undersøgelse, hvor der blev sendt fem identiske anmodninger om aktindsigt i lønnen for den øverst ansvarlige CIO i landets regioner.

Dengang var topscoren fra Region Syddanmark med en månedsløn på 94.703 kroner.

Lavest lønnede regionale CIO dengang var i øvrigt den nuværende CIO hos Rigspolitiet, Michael Steen Hansen, der fik 66.163 kroner om måneden tilbage i 2007.

Ser man på gennemsnitslønnen for de fem top-CIO’er hos regionerne i 2014-undersøgelsen, hvor aktindsigterne dog blev udsendt i slutningen af 2013, lander den på 85.523 kroner om måneden.

Tilbage i 2007 var det tilsvarende gennemsnit 79.184 kroner om måneden.

Ergo er lønnen steget med 6.339 kroner per måned. Men fordelt på årene fra 2007 til 2013 er der tale om en stigning på 1.057 kroner.

Oplysningerne i undersøgelsen er kommet frem via aktindsigt, hvor der er sendt ens aktindsigter til samtlige regioner. 

Det sker blandt andet for at belyse lønudviklingen på området, men også andre forhold kan belyses.

Fire ud af fem har nye på posten
For flere regioner har faktisk skiftet en del ud på posten de seneste år – på et tidspunkt blev der ligefrem talt om “masseflugt“.

I analysen indgår da også Jørn Lodahl fra Region Midtjylland, der efter anmodningerne er blevet besvaret, har forladt sin post.

Han fortalte inden sin afgang til Computerworld, hvordan det kan være, at der er så stor udskiftning på CIO-posterne i regionerne.

Læs om det her.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få oplyst, hvorvidt der er fundet en afløser for Jørn Lodahl til posten hos Region Midtjylland.

Oplysningerne i udersøgelsen viser i øvrigt, at hos fire ud af fem regioner har den øvereste it-ansvarlige mindre end et års anciennitet.

Forskelt syn på bonusordning
Undersøgelsen viser også, at to af de fem regioner bruger såkaldte resultatslønskontrakter, der lidt populært også kaldes bonusordninger.

Her opstilles typisk en stribe mål, der skal opfyldes, hvilket så udløser en pose penge i lønposen.

Hos Region Midtjylland var ordningen skruet sådan sammen, at beløbet svarede til en halv månedsløn, mens man hos Region Syddanmark opererer med et maksimalt beløb på 100.000 kroner.

Endelig oplyser Region Sjælland, at der er mulighed for at udbetale såkaldte engangsvederlag.

For lav løn?
For nylig har debatten desuden verseret om, hvorvidt lønnen hos det offentlige faktisk var så lav, at man reelt kun kunne tiltrække de næstbedste.

Læs blandt andet formanden for de kommunale it-chefer Jørgen Raschs holdning til det her.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>