3D-printet kunstig hånd bruger maskinlæring til at lære at gribe


Foto: University of Illinois

3D-print har åbnet for nye muligheder for at fremstille kunstige lemmer, og nu har en gruppe amerikanske studerende udviklet en kunstig hånd, som kan fremstilles for blot 1.600 kroner og give patienten mulighed for mere end blot at åbne og lukke hånden. Det oplyser University of Illinois ifølge en pressemeddelelse.

En af de ting, der gør netop denne kunstige hånd speciel, er imidlertid den software, som bruges til at styre hånden. Hånden er forbundet til en række sensorer, som kan måle elektriske impulser, når de placeres på patientens arm.

Ved hjælp af maskinlæringsalgoritmer kan hånden så lære at genkende de impulser, som kendetegner den enkelte patients forsøg på at foretage forskellige greb med hånden.

Foreløbig omfatter det fem forskellige greb, som har fået en matematisk model, nemlig en hånd i hvile, åben, knyttet, tre-finger-greb og et to-finger-knib. Maskinlæringsalgoritmen kan lære at genkende patientens forsøg på at foretage grebene i løbet af blot seks minutter.

Selve hånden tager cirka 30 timer at printe på en 3D-printer. Til gengæld er elektronikken i den nuværende prototype for stor til at være bygget ind i selve hånden, men den vil kunne skrumpes til at passe ind i protesen, hvis den bygges til formålet frem for at være standard elektronikkomponenter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>