Alvorlige sårbarheder i NFC-teknologien i din smartphone

Near Field Communication (NFC) er en teknologi, der finder vej til stadig flere smartphones.

Desværre har sikkerhedsfolk nu opdaget flere sårbarheder i NFC, der potentielt vil kunne give hacker adgang til telefonens data.

Sårbarhederne blev ifølge BBC præsenteret på en sikkerhedskonference i Tokyo, som HP stod bag, og det drejer sig i de fleste tilfælde om sårbarheder, der vil kunne give it-kriminelle adgang til data på NFC-enheden.

På konferencen var der en samlet præmiesum på omkring 2,5 millioner kroner på spil til dem, der på under 30 minutter kunne udføre succesfulde angreb.

Ifølge BBC havde fem forskellige teams alle held til at bryde ind i smartphones som iPhone 5S, Samsung Galaxy 5, LG Nexus 5 og Amazon Fire.

De tre af angrebene blev foretaget ved at udnytte NFC, mens de to øvrige blev realiseret via telefonernes webbrowsere.

Detaljerne om sårbarhederne er nu blevet delt med producenterne, skriver BBC, så NFC-hullerne forhåbentlig kan blive lukket snarest.

Derfor er NFC så smart
Med en indbygget NFC-chip åbnes der et hav af muligheder for nye måder at bruge smartphonen på.

Eksempelvis til mobilbetalinger eller til innovative løsninger på arbejdspladsen, hvor medarbejderne nu blot kan holde telefonen hen til en anden NFC-chip frem for at skulle taste ind på smartphone-skærmen, når de er på farten.

Selvom NFC generelt anses som en sikker teknologi, er det ikke første gang, der der opdages huller i NFC.

Vi har tidligere beskrevet, hvordan krimimelle havde mulighed for at udnytte NFC-chippen til at sprede skadelig kode på telefonen ved at dirigere webbrowseren hen til en bestemt webside, når der var kontakt mellem de to NFC-chip.

Vi har også tidligere bragt en længere baggrundsartikel om sikkerheden i NFC – læs den her.

Læs også:

Sådan virker trådløs NFC-betaling i Danmark

Tre gode råd til sikkerheden før du betaler trådløst

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>