CSC punger ud med tocifret millionbeløb til ansatte

800 nuværende og tidligere ansatte hos it-virksomheden CSC har i denne måned fået sig en glædelig overraskelse: I alt har arbejdsgiveren udbetalt 13-15 mio. kr. til medarbejderne.

Udbetalingen sætter foreløbigt punktum i en længere konflikt mellem CSC og de ansattes tidligere fagforening Prosa.

Læs også: Prosa-sejr giver CSC-ansatte lønstigning trods konflikt

Medarbejderen havde i 2011 fået varslet en lønstigning på 2,3 pct. i henhold til overenskomsten med Prosa. Den fik de dog aldrig, da CSC valgte at indgå en overenskomst med HK/Samdata og flytte alle Prosa-medlemmerne over på den nye overenskomst.

Det endte i en faglig voldgift, som blev truffet i maj i år, hvor CSC indvilgede i at regulere lønnen til de ansatte med tilbagevirkende kraft.

Afgørelsen fastslog, at CSC ikke havde fornyet overenskomsten i tide, og at medarbejderne derfor havde ret til lønstigningen fra den oprindelige Prosa-overenskomst.

CSC valgte at lade lønstigningen gælde for 10 måneder, hvilket nu kan forlænge konflikten yderligere.

Virksomheden varslede nemlig aldrig en nedgang i lønnen, og derfor mener Prosa nu, at medarbejderne fortsat er berettigede til lønstigningen.

Den fortsættende faglige voldgift forventes at blive indgået i 2015, hvor det således bliver afgjort, om CSC skal til at punge yderligere ud til medarbejderne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>