Elon Musk vil slynge 700 internetsatelitter ud i rummet

Elon Musk, manden bag PayPal, Tesla Motors og SpaceX, spekulerer i at slynge 700 internetsatelitter a 125 kilo ud i rummet. Det skriver The Register.

Spekulationerne foretager han sammen med Greg Wyler, som indtil for nyligt ledte Googles arbejde med at sende 180 satelitter i kredsløb, som en del af koncernens 1 milliard dollar bud på at bygge en system af ”fugle” til at give internet til afsidesliggende dele af verden.

Også Facebook har ambitioner på området, hvilket betyder, der er ved at udbryde et reelt rumkapløb blandt en række store koncerner.

Men Greg Wyler forlod Google og har side grundlagt WorldVu Satellites Ltd, som har en stor klump radiospektrum. Planerne har dog finansielle, tekniske og lovgivningsmæssige hindringer.

Men i øjeblikket diskuterer Greg Wyler og Elon Musk altså at udvikle og producere letvægtssatelitter, som er cirka halvt så store som de hidtil mindste satelitter, som bruges kommercielt.

Der er endnu ingen aftaler, men alligevel siger rygterne, at de har talt med embedsmænd i Florida om at bygge en fabrik i området.

Rygterne siger også, at Greg Wyler forlod Googles projekt, da giganten ikke havde fremstillings know-how. Google har allerede en flåde på otte Medium Earth Orbit Satellites, som dækket op til 70 procent af jorden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>