Få det store overblik: Her er de bedste smartphones lige nu

Året 2014 er så småt på vej på hæld, og de fleste telefon-virksomheder har fremvist, hvad de havde at vise frem til dig i år.

2014 blev året, hvor 1440p-skærme på smartphones for alvor kom frem med LG G3 og Note 4. Nokia blev opkøbt af Microsoft, og OnePlus One kom ind på markedet og stillede spørgsmålet: Hvorfor skal smartphones være så dyre?

Samtidig kom Apple selvfølgelig også med en ny iPhone. Det californiske firma kom samtidig med en iPhone 6 Plus, som er firmaets “phablet”-model. En vis Steve Jobs må rulle rundt i graven, da det “gamle Apple” var imod store telefoner.

Store telefoner kan også siges at være mantraet for 2014. Den nyeste Nexus-telefon fra Google og Motorola er 6 tommer stor, og gennemsnitsstørrelsen for flagskibstelefoner er kravlet over de 5 tommer.

For bare 2 år siden var den nærmere 4,5 tommer.

Vi har samlet et overblik over alle de mest nævneværdige smartphones på det danske marked i 2014.

Samtlige af Android-telefonerne er blevet lovet en Android Lollipop-opdatering, men udover LG G3 og Nexus har ingen af telefonerne fået den endnu.

Under feltet Batteri har vi tal fra forskellige sites og samlet til en samlet konklusion. “Stand-by tid” er et udtryk for, hvor lang tid telefonen kan stå på standby, før den dør ud.

Derudover er nedskrevne priser den absolut billigste pris, vi kunne finde for telefonen for den mindste model. OnePlus One koster for eksempel 2.500 kroner, hvis du vil have 64 gigabyte modellen.HTC One M8. Foto: Mikkel William Nielsen.iPhone 6 og 6 Plus. Foto: Apple.

HTC One
HTC One var en af de første telefoner, som blev testet i 2014, og det er stadig en af årets største darlings. Telefonen er veldesignet, solid og har en flot 1080 x 1920 skærm uden de store dikkedarer.

Den er hverken vand- eller støvafvisende, men har til gengæld nogle gode features.

Kameraet er langt fra det bedste på markedet, men softwaren bag kameraet er både nem og intuitiv, og du får hurtigt styr på dine muligheder – langt hurtigere end på et Samsung-kamera, som så til gengæld kan meget mere.

Omvendt kan kameraet ikke optage i 4K-formatet, da kameraet har HTC’s selvopfundne “ultrapixels”, men selve kameraet tager acceptable billeder, selvom der nu næsten et år senere er telefoner med væsentligt bedre kameraer.

iPhone 6 og 6 Plus
iPhone 6 er årets nyeste iOS-flagskib fra Apple, og sammen med sin nye storebror, iPhone 6 Plus, er de to af årets bedste telefoner – I hvert fald hvis du er iOS-tilhænger.

Telefonerne har begge fået vokseværk i forhold til Apples tidligere telefoner og er 5 tommer og 5,5 tommer. Begge byder på den bedste hardware og software, som en iPhone kan have i 2014, men heller ikke meget mere end det.

Har du allerede en iPhone 5S og er glad for den, så er der ingen grund til at opdatere. En iPhone 4S? tjoo, så er 6′eren et godt bud på en ny telefon, hvis du kan leve med den større størrelse.LG G3. Foto: Morten Sahl MadsenOnePlus One. Foto: OnePlus One.Sony Xperia Z3 Compact. Foto: Morten Sahl Madsen

LG G3
Årets første telefon med 1440 x 2560 opløsning. Skærmen på LG G3 er fænomenal, for at sige det mildt. Skarpheden er imponerende, farverne levende, men ikke prangende som på en Samsung-telefon, og at læse på skærmen føles nærmest, som var det papir.

Men skærmen kræver også nogle kræfter, og det er til at føle, når du spiller store tunge spil, imens du multitasker. Der kan godt forekomme lidt let hakken. Det er ikke en gamechanger, og alle som Computerworld har snakket med, der ejer en LG G3, har været virkelig glade for den.

Samtidig giver et meget skrøbeligt-udseende plastikcover, der skal forestille metal, adgang til microSD-port og udskifteligt batteri. Det er noget, som vi alle kan lide.

OnePlus One
Årets store joker, den skjulte vinderhest, den gemte chokoladebar i bunden af skabet. OnePlus One overraskede de fleste i slutningen af foråret med en flagskibstelefon, der matchede både Samsung S5 og HTC One (M8), men til en pris som på ingen måde kunne være sand.

Det var dog sandt, og for blot 2.099 kroner kan du købe en kraftfuld 1080p 5,5 tommer telefon med masser af muligheder for at personliggøre telefonen.

Der er dog ét problem: Den har været nærmest umulig at få fingre i. Kun igennem et invite-system, som kan få de fleste marketingsfolk til at ryste på hovedet, har telefonen været til at købe. Kan du til gengæld få fingre i den, har du en telefon med en god skærm og solid hardware – til få penge i forhold til konkurrenterne.

Annonce:


Sony Xperia Z3 og Sony Xperia Z3 Compact
Sony har haft travlt I år. I foråret udkom Sony med Z2 og Z2 Compact og i efteråret to Z3-modeller.

Z3-telefonerne er et par gode Android-telefoner, som begge står til at få Android Lollipop. Z3 er en stor 5,2 tommer telefon, som med sit tynde design stadig er en meget stor telefon at have i lommen. Er man til de mindre telefoner, så er Z3 Compact en 4,7 tommer telefon med den samme kraft som Z3-storebroderen: Altså gedigen hardware, men i lommeformat.

Det er noget, som andre producenter a´la Samsung eller HTC også har gjort i, men når de to asiatiske firmaer forsøger med dette, kommer de altid med en telefon, som har væsentligt dårligere hardware end topmodellerne.Samsung Galaxy Alpha. Foto: Morten Sahl MadsenNote 4. Foto: Morten Sahl Madsen

Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha er den første telefon fra Samsung, som kommer med metal. Et metal-design er noget, som mange Samsung-fans har efterspurgt i flere år, og med Alpha er Samsung rigtig tæt på.

Samsung har valgt at beholde noget af plastikken på bagsiden, og havde det bare været en plastik, som føltes af kvalitet, så havde det været helt i orden, men det føles stadig billigt at røre ved.

Dermed ikke sagt, at Alpha er en dårlig telefon, men der findes mange andre, som er mere værd at bruge.

Skærmen er dog flot og farverig, selvom en skærm med højere opløsning end 720p ville være at foretrække. Ellers er alt som det plejer med Samsung: Mulighed for at udskifte batteriet, masser af features – nogle mere brugbare end andre – og et godt kamera.

Samsung note 4
Note 4 er en gigantisk telefon. Ikke desto mindre er det en af de bedste telefoner til at tage noter på, hvis du stadig er af den type, som bruger en stylus til din telefon. Note 4 har nemlig en tilhørende S-pen, som har et hav af ekstra funktioner.

Blandt andet kan du skrive sms’er med din egen håndskrift, hvorefter teksten bliver lavet om til almindelig sms-tekst. Det fungerer overraskende godt.

Du kan også tegne og lave noter over alt i systemet, så er du en rigtig skribler, jamen så er der kun én telefon at vælge.

Men har du ikke tænkt dig at bruge S-pennen, så er Note 4 et helt andet produkt. Det er en meget dyr telefon på samme niveau med en iPhone 6 Plus, og meget af dens software er meget fokuseret på S-pennen. Hvis det alene er for størrelsens skyld, så er der andre telefoner, som er bedre.Nexus 6. Foto: Morten Sahl MadsenNokia Lumia 930. Foto: Morten Sahl Madsen

Nexus 6
Nexus 6 er årets Nexus-telefon fra Google. Telefonen er et bevis på, hvor godt Android kan være og er udarbejdet af Motorola, som ellers er blevet solgt videre til Lenovo.

Computerworld.dk har endnu ikke haft fingrene i en Nexus 6, og indtil videre er den heller ikke til salg i Danmark ud over i et par enkelte webshops, men den har fået gode anmeldelser i udlandet, hvis man ser bort fra størrelsen.

Nexus 6 er nemlig 6 tommer stor, hvilket for mange nok vil være en alt for stor telefon. Til gengæld får du et powerhouse af en telefon, som giver dig den reneste Android-oplevelse overhovedet.

Nokia Lumia 930
Nokia Lumia 930 er en Windows Phone og en af de bedste på markedet. Den var sågar ved at omvende Computerworlds chefredaktør, som ellers har brugt iPhones igennem en længere tid.

Telefonen har en flot 1080 x 1920 skærm: sort er meget sort og farverne skarpe, men stadig realistiske, og et kamera på hele 20 megapixel. Megapixel er ikke alt, men billederne er virkelig flotte.

Hvis du ikke har det store behov for apps, så er en Nokia Lumia 930 et godt alternativ, hvis du ikke gider iOS eller Android.

Annonce:


Konklusion
Året 2014 har været et godt smartphone-år. Alle flagskibstelefoner har på hver deres måde været pengene værd, og hver eneste af telefonerne har haft sin egen specielle fordel.

HTC One er den bedst designede og har et relativt bloatwarefrit system, imens Samsungs har nogle af de bedste kameraer sammen med skærme, hvor farven nærmest sparker ud efter dig. 

LG G3 har den flotteste skærm, kun matchet af Note 4, som også har S-pennen, hvis du altså bruger den, og Alpha har sammen med Z3 Compact en væsentlig mindre størrelse i forhold til de andre. 

Z3 er dog telefonen, som du skal gå til, hvis du vil have en meget lang batterilevetid, og iPhone 6 og 6 Plus er nok de bedste all-around telefoner, hvis du altså kan lide iOS.

Er du ikke glad for iOS, så er OnePlus One et godt alternativ til en billig pris. 

Læs også: Tre ugers test af iPhone 6 Plus: Kæmpestor, dyr, besværlig og herlig

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>