Fildelingspirat bliver udleveret til Sverige inden for en måned

Den svenske medgrundlægger af fildelingstjenesten Pirate Bay, Hans Fredrik Lennart Neij, også kendt som TiAmo online, vil inden for en måned blive udleveret til Sverige, hvor en fængselsstraf venter, oplyser Thailands Politi. Det skriver Reuters.

Svenskeren blev arresteret onsdag ved en grænseovergang i det nordøstlige Thailand, i byen Nong Khai, der grænser op til nabolandet Laos, som Frederik Neji har besøgt 20 gange inden for de sidste 2 år, idet han er gift med en laot.

Læs også: Dokumentation: Her er domsafsigelsen i hackersagen

Svenskeren bliver holdt indespærret i den thailandske hovedstad Bangkok, hvor han forhøres af thailandsk politi, der har hidkaldt den svenske repræsentation i landet, siger thailandsk politi på en pressekonference.

I Sverige har Frederik Neji været eftersøgt siden 2009, hvor han nåede at undslippe en retssag, der indbragte de andre involverede et års fængsel og bøder i millionklassen for at stå bag fildelingstjenesten Pirate Bay.

Læs også: Dom i hackersag: Tre et halvt års fængsel til svenske Warg – danske JT får sin pc med hjem

Siden, der blev oprettet i 2003 og som man herhjemme forsøgte at få internetudbyderne til at forhindre adgang til, gjorde det muligt for brugerne gratis at dele film, programmer og musik, og snød derfor rettighedshaverne for millionindtægter.

En anden af bagmændende, Gottfried Warg, er netop blevet idømt tre og et halvt års fængsel for sin rolle i CSC hackingsagen herhjemme.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>