Folkeskolens afgangsprøver skal digitaliseres i nyt politisk udspil

Det bliver sværere at vælge papir og blyant frem for computeren i folkeskolen. Digitaler prøver skal blive obligatoriske i skolen og eleverne skal i højere grad kunne bruge internettet under afgangsprøverne.

Sådan fremgår det af et nyt politisk udspil til afgangsprøver i folkeskolen ifølge Berlingske. Udspillet bliver præsenteret i dag af undervisningsminister Christine Antorini (S).

I første omgang skal eleverne kun få adgang til at bruge internettet som hjælpemiddel under prøverne i dansk, men der vil sideløbende blive holdt forsøg med prøverne i både fransk, engelsk og tysk.

Gymnasieeleverne har siden 2010 haft adgang til internettet under den skriftlige eksamen, men nu ser det således ud til, at turen er kommet til folkeskolen.

»En afgangsprøve skal altid være så tidssvarende som muligt, for man skal afprøve eleverne i det, de skal kunne anvende i den virkelige verden uden for skolen. Det betyder også, at vi nu åbner for brug af internettet i langt højere grad,« siger Christine Antorini til Berlingske og fortsætter:

»Uanset hvilken uddannelse eller arbejdsplads, de unge kommer ud på efter skolen, er nettet en integreret del af deres værktøj. Biblioteket er rykket ind på vores iPads og computere, og når børnene laver opgaver i det daglige, bruger de jo nettet som informationskilde,« siger hun.

Under forsøg med at bruge internettet under afgangsprøverne kom det blandt andet frem, at især fagligt svage elever havde svært ved at vælge ud i mængden af information på nettet

»Det er helt klart en udfordring for lærerne. Nogle elever vil få udfordringer ved denne eksamensform, hvis de ikke på forhånd er blevet grundigt undervist i korrekt informationssøgning. Men de udfordringer ville eleverne under alle omstændigheder få mangefold ude i det virkelige liv efter skolen,« siger lektor Jeppe Bundsgaard fra Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet til Berlingske.

Samtidig med at internettet bliver en del af prøveformen, så vil det ikke længere være muligt for skolerne at blive fritaget den digitale prøveafholdelse fra sommeren 2016 ifølge udspillet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>