Forskere aflæser bevægelser med almindelig wifi-modtager

Det er muligvis ikke nødvendigt at investere i ny telefon og laptop, hvis man ønsker at kunne styre hele herligheden med et vink. Forskere fra University of Washington har lavet software, der kan aflæse brugerens bevægelser alene med den allerede implementerede wifi-teknologi. Det skriver The Register.

Programmet, som har fået navnet Wi-Fi Gestures, kan registrere svingninger i wifi-signalet, som opstår, når brugeren bevæger sig.

»Når mennesket bevæger sin arm, vil de trådløse refleksioner fra armen enten konstruktivt eller destruktivt indvirke på det direkte signal fra wifi-transmitteren. Dette resulterer i stigninger og fald i styrken af det modtagende signal,« forklarer forskningsartiklen.

En af forskerne bag projektet, Shyamnath Gollakota har tidligere arbejdet med systemet WiSee, der skulle aflæse bevægelser i hjemmet. Men mens WiSee krævede større wifi-udstyr med flere antenner, kan Wi-Fi Gestures udføres med en standard wifi-modtager, som den der sidder i en almindelig laptop.

Det burde på den måde være muligt at udnytte forskningsprojektets software i en smartphone-app.

Teknologien virker med en afstand på op til omkring 30 cm. Derfor vil systemet ifølge holdet bag også kunne bruges i miljøer, hvor flere mennesker arbejder samtidig – særligt ved at implementere en start-bevægelse, som åbner for bevægelsesaflæseren.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>