Gratis sikkerhedscertifikat til din hjemmeside

Et nyt projekt satser på at skabe et bedre og nemmere sikkerhed for hjemmesider. Mozilla, Cisco, Akamai, Electronic Frontier Foundation, IdenTrust og forskere ved University of Michigan, har dannet non-profit-gruppen Internet Security Research Group. Sammen vil de tilbyde gratis langt nemmere “security certificates” til menigmand. Det skriver The Washington Post.

Et security certificate, som det kaldes, opretter en slags krypteret forbindelse mellem hjemmeside og bruger, så trafikken kun kan læses af afsender og modtager. Hjemmesiden er kendetegnet ved at begynde med https istedet for http, og før i tiden var det lig med en kompliceret installationsproces, at gå fra http til https.

Læs også: IAB: Hele nettet skal krypteres

»Hvis du idag forsøger at tilføre kryptering på din hjemmeside, tager det mange timer for selv en dygtig administrator at finde ud af at hente, installere og konfigurere det korrekte certifikat«, siger Peter Eckersley. fra Electronic Frontier Foundation. Med projektets kommende produkt – Let’s Encrypt – vil de lange timer i det blå lys være erstattet af de 20 til 30 sekunder, det vil tage at installere det gratis krypteringssysten, siger Eckersley.

ISRG vil bruge de næste måneder på at gøre deres kryptering helt og aldeles “skudsikker”.

»Myndighederne bag certifikaterne har hele internettets skæbne i sine hænder og kan ikke tillade sig at begå fejl, fordi det efterlader hjemmesiderne sårbare,« siger han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>