HP-nedtur fortsætter forud for opsplitning

It-giganten HP kæmper fortsat med at holde liv i forretningen forud for den store operation, som skal splitte selskabet op i to dele. Omsætningen faldt i seneste kvartal 2,5 procent i forhold til sidste år, skriver Reuters.

Denne gang er det ikke et fald i pc-salget, der trækker ned, for pc-salget gik frem i forhold til sidste år, men den fremgang ser ud til at være bremset i det seneste kvartal ifølge Reuters.

Problemerne er dog endnu ikke akutte for HP. Trods nedgang havde HP stadig et overskud i det seneste kvartal på knapt otte milliarder kroner.

HP’s storplan er en opsplitning i to selskaber. Det ene skal varetage Personal Systems, som hovedsageligt udgøres af pc’er og printere, mens det andet skal stå for Enterprise-delen, som omfatter både servere, software og it-services.

Netop Enterprise-delen har voldt HP en del problemer på grund af en række dyre opkøb. Mest grelt var købet af Autonomy, som HP nu ligger i retssag omkring, fordi HP måtte nedskrive investeringen med 29 milliarder kroner, kort efter købet.

Dyre opkøb og problemer med indtjeningen har også ført HP ud i en række fyringsrunder, hvor op mod 50.000 medarbejdere vil være fyret i løbet af de seneste par år.

Læs også: HP fyrer op mod 16.000 – ud over de planlagte 34.000

Opsplitningen i to selvstændige HP-selskaber ventes gennemført i løbet af 2015.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>