Internet Archive udgiver samling af 900 klassiske arkadespil til browseren

Nu behøver man ikke gå på museum for at få et indblik ind i fortiden.


Et uddrag af de mere end 900 klassiske arkadespil, som man kan finde på The Internet Arcade.

I stedet kan man gå ind på siden The Internet Arcade, der har konserveret over 900 klassiske arkadespil lige fra det sort-hvide Sprint 2 fra 1976 til 1990’ernes Street Fighter II. Det skriver teknologi-sitet Ars Technica.

Læs også: Pengemangel lukker dansk spilmuseum: Spil er ikke kulturarv

Spillene bliver emuleret ved hjælp af javascript og kan derfor spilles direkte i browseren.

The Internet Archive, der har genudgivet spilsamlingen, er normalt kendt for at gemme tidligere versioner af hjemmesider, så man kan se, hvad der historisk har stået på internettet. I skrivende stund tæller arkivet 435 mia. hjemmesider.

Ligesom på et museum har The Internet Arcade også haft en kurator til at arkivere spillene, så de fungerer i javascript-kompatible browsere.

Spilsamlingen er bygget oven på JSMESS, som er en version af Multi Emulator Super System-projektet, og hele processen var »meget, meget let« at gå igennem ifølge kuratoren Jason Scott.

Selvom flere af spillene stadig er beskyttet af copyright, har The Internet Archive offentliggjort dem ved at gøre brug af »vores ret til at huske«.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>