»Jeg hungrede efter mere interaktion med andre mennesker«

Efter at have brugt et års tid på at lave beregninger af de bærende konstruk­tioner i Siemens’ vindmøllenaceller blev Andreas Gotfredsen med egne ord lidt træt af specialistrollen.

»På en eller anden måde syntes jeg, det hurtigt blev lidt småkedeligt at sidde og lave beregninger hele dagen. Jeg hungrede efter mere interaktion med andre mennesker,« fortæller han.

Se de seneste projektlederstillinger på Jobfinder.

På en eller anden måde syntes jeg, det hurtigt blev lidt småkedeligt at sidde og lave beregninger hele dagen.
Andreas Gotfredsen, teamleder, Siemens Windpower.

Mavefornemmelsen sagde ledelse, så han tog en snak med sin daværende teamleder og blev senere forfremmet til teknisk projektleder.

I dag – knap fire år efter, at han som nyuddannet civilingeniør i anvendt mekanik landede et specialistjob hos Siemens Windpower i Brande – har 29-årige Andreas Gotfredsen taget endnu et spring i retning af at blive generalist frem for specialist.

Nok at se til

Som teamleder har han personaleansvaret for 12 mand, der på skift lånes ud til projekter i koncernens matrix-organisation.

Hvor projektlederne står med ansvaret for, at projekterne bliver færdiggjort til tiden, er det groft sagt Andreas Gotfredsens ansvar at sørge for, at medarbejderne er glade, motiverede og leverer den rigtige designløsning. Det indebærer medarbejderudviklingssamtaler, lønforhandlinger, ansættelser og – eventuelt – afskedigelser.

Desuden oppebærer han fortsat en teknisk projektlederrolle, hvor han er koblet på et konkret projekt. Bare så han stadig får motioneret de faglige muskler.

»Så der er rigeligt at se til,« konstaterer Andreas Gotfredsen.

Når indbakken vokser

Alligevel holder han normalt arbejdsugen på omkring de 40 timer. I hans optik behøver lederrollen ikke at være lig med ensomme aftener på kontoret med overarbejdstimer.

»Jo mere erfaring du får med produkterne og processerne, des mere effektiv bliver du også. Har man hele dage fuldt klistret til med møder, er det da lidt hårdt, når man ved, at mailbakken samtidig vokser. Men det handler bare om at arbejde sig igennem det og uddelegere til dem, der har tid.«

Anders Gotfredsen har ikke pløjet sig gennem stakkevis af management- litteratur – langtfra. I stedet beror han på en kombination af almindelig sund fornuft, egne erfaringer og gode råd fra mere erfarne teamlederkolleger.

Ydmyghed er vejen frem

Noget af det, han som 29-årig er opmærksom på, er risikoen for at komme til at fremstå som ham den yngre fløs, der fortæller de erfarne specialister, hvordan de skal gøre deres arbejde. Her er lige dele ydmyghed og evnen til at stille spørgsmål vejen frem, mener han:

»Du skal være ydmyg over for deres viden, men samtidig være kritisk og stille spørgsmål. Så det handler om at motivere dem på den rigtige måde, så du får dine specialister til at præstere bedst muligt. Her hjælper det selvfølgelig også at have en teknisk baggrund.«

Andreas Gotfredsen er ikke i tvivl om, at han gerne vil gøre det mere i ledelse videre i karrieren. En MBA kunne godt komme på ønskelisten på et tidspunkt, men her og nu finder han stadig masser af udfordringer i rollen som teamleder:

»Jeg har haft denne stilling i to års tid og føler mig stadigvæk udfordret, så jeg synes, jeg skal falde på plads som teamleder. Og så må vi se, hvad der fremadrettet skal ske.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>