Microsoft fyrer: Omkring 35 stillinger nedlagt i Danmark

Da Microsoft i juli meldte ud, at virksomheden stod over for at fyre omkring 18.000 medarbejdere globalt, var det uvist, om det også ville ramme medarbejdere i Danmark.

Læs også: Microsoft i kæmpe nedskæring: 18.000 job barberes væk

Det viser sig nu at være tilfældet ifølge danske Computerworld, der har erfaret, at omkring 35 stillinger bliver fjernet – primært fra selskabets udviklingsafdeling i Vedbæk. Det svarer til mellem 8 og 10 pct. af hele medarbejderstaben i afdelingen.

Microsoft har kun kommenteret nedskæringerne i uklare vendinger:

»Som en del af den omstrukturering, der blev udmeldt i juli, har Microsoft Development Center Copenhagen været berørt i et vist omfang,« meddeler Charlotte Mark, direktør for udviklingscenteret i Vedbæk, til Computerworld.

Det er endnu ikke klart, præcis hvilke afdelinger og stillinger, der er berørt.

Nedskæringerne er de største i virksomhedens historie og rammer knap 15 pct. af de ansatte på verdensplan. Langt størstedelen af nedskæringerne – 12.500 – rammer tidligere medarbejdere af finske Nokia, der blev opkøbt af Microsoft for 43 mia. kr. sidste år.

Den overordnede strategi var ifølge Microsofts direktør Satya Nadella at modernisere og forenkle organisationen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>