Ny Raspberry Pi A+ på gaden og den vejer kun 23 gram

Det er ikke første gang, man hører mantraet lettere, tyndere og billigere, men i Raspberry Pi’s tilfælde er det faktisk noget af en bedrift.

Den kendte single-board computer er netop kommet i den seneste A+ discount-udgave, der således erstatter A-udgaven. Det skriver Raspi Today.

Den nye variant af minicomputeren er 42 pct. tyndere end forgængeren ifølge netmediet og vejer kun 23 gram. Prisen er ca. 120 kr. i England.

Desuden bruger den omkring 45 pct. mindre i strøm end den lidt dyrere B+ udgave af Raspberry Pi.

Raspberry Pi A+ bruger samme BCM2835-processor som A-modellen og har også 256 mb ram.

Til gengæld er der blevet plads til en større og mere brugervenlig GPIO-header med 40 pins i stedet for de tidligere 26, hvilket gør det muligt at tilslutte mere hardware. Dermed understøtter den også den såkaldte HAT-standard, som tidligere på året blev introduceret til B+ modellen.

Lyden skulle også være forbedret i A+ modellen, da den har fået en dedikeret strømforsyning med lavt støjniveau.

Raspberry Pi A+ er endnu ikke at finde i de danske webshops, men den kan blandt andet findes hos engelske Farnell til £15.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>