Nyt lovforslag skal gøre cloud-baserede regnskaber lovlige

Endnu et eksempel på, at lovgivningen ikke er fulgt med digitaliseringen, ser nu ud til at blive rettet.

Hidtil har virksomheder ifølge bogføringsloven skulle opbevare deres regnskaber i Danmark, hvilket er et levn fra dengang virksomhederne kun brugte dem i papirform.

I takt med at flere og flere virksomheder bruger cloud-baserede it-systemer til både bogføring, regnskabsudarbejdelse og opbevaring af regnskaberne, har loven til gengæld gjort det mere bøvlet for virksomhederne.

Når serverne fra de cloud-baserede regnskabssystemer ligger i udlandet, har virksomhederne nemlig indtil videre skullet søge om dispensation hos Erhvervsstyrelsen til at opbevare regnskaberne uden for landets grænser.

I det nye lovforslag lægger erhvervsminister Henrik Sass-Larsen (S) op til at afskaffe denne regel, da den er »unødigt bureaukratisk og byrdefuld for virksomhederne«.

Virksomhederne skal fremover ikke bede om særskilt tilladelse for at lægge regnskaberne op i skyen, selvom serverne fysisk befinder sig i udlandet ifølge lovforslaget.

Eneste krav er, at der er online adgang til regnskabsmaterialet, så myndighederne kan få adgang til det fra en computer i Danmark. Samtidig skal også systembeskrivelser og adgangskoder opbevares i Danmark.

Lovforslaget skal til førstebehandling i Folketinget den 20. november i år. Først når det har været i gennem tre behandlinger, kan lovændringen vedtages.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>