Politiet dumper digital post-deadline: Fartbøder sendes med brev

Det blev obligatorisk for borgerne at være tilmeldt Digital Post den 1. november, men ikke alle myndigheder er kommet med på vognen.

Hos politiet kan man stadig ikke sende størstedelen af meddelelserne ud til borgerne via Digital Post. Det betyder blandt andet, at fartbøder og andre meddelelser kommer dumpende i form af et fysisk brev lidt endnu.

»Vi vil kunne sende størstedelen af digital post ud til borgerne i starten af 2015. Resten kommer til i løbet af året,« siger Rigspolitiets it-direktør, Michael Steen Hansen, til Version2.

Politiet kan godt modtage digital post ifølge it-direktøren, men det er afsendelsen, det halter med.

Forsinkelsen skyldes det forfejlede it-system bag politiets automatiske trafikkontrol (ATK), som skulle have været oppe at køre sidste efterår. På grund af problemer med den svenske leverandør, Unitraffic, der stod bag softwaren til fotovognene, valgte Rigspolitiet at droppe projektet. Og det har nu givet efterdønninger over et år efter og forsinket digital post hos politiet.

»Vi er ikke klar med digital post endnu, fordi vi valgte at slå udviklingsopgaven sammen med systemet til automatisk trafikkontrol, der måtte gå om i udbud,« siger Michael Steen Hansen og fortsætter:

»Hvis den tidligere ATK-leverandør havde overholdt planen med levering af ATK-systemet, så havde der ikke været nogen problemer med digital post nu,« siger han.

Det ene it-projekt forsinker det andet

Det er ikke den samme leverandør, der skal udvikle politiets løsning til Digital Post og det nye ATK-system. Alligevel valgte politiet at gøre de to udviklingsopgaver til et projekt – og når den ene blev forsinket, blev den anden også ramt.

Hvorfor har I ikke skilt de to ting ad?

»Vi troede, at den tidligere ATK-leverandør havde styr på det. Så digital post blev parallelforskudt med genudbuddet af det nye system til automatisk trafikkontrol. Vi valgte at lægge de to udviklingsprojekter sammen, fordi en stor del af den post, vi sender ud, stammer fra trafikkontrollen,« siger Michael Steen Hansen.

Det er it-leverandøren CSC, som står for størstedelen af politiets it-systemer, heriblandt det forældede sagsbehandlingssystem Polsas. Dermed har virksomheden også fået til opgave at integrere Digital Post i politiets systemer. Det arbejde blev dog forsinket, da politiet skulle finde ny leverandør til ATK-systemet.

Hvorfor valgte I ikke at gå videre med at implementere Digital Post i jeres systemer sidste år, da I fandt ud af, at ATK-systemet ville blive halvandet år forsinket?

»Det gav ikke mening at lave Digital Post til den gamle ATK-platform, for så ville vi skulle lave det om igen, når det nye ATK-system kommer om et par måneder,« siger Michael Steen Hansen.

Offentlige forsinkelser på Digital Post

Politiet er ikke den første offentlige myndighed, der har været sent ude med at tage Digital Post i brug.

I august kom det frem, at Arbejdsmarkedsstyrelsen i nogle tilfælde stadig krævede, at borgerne printede papirblanketter ud, udfyldte dem og sendte dem ind til myndigheden som fysisk post. Det på trods af, at styrelsen stod på Digitaliseringsstyrelsens liste over de myndigheder, som var klar til at sende og modtage digital post.

Politiets mål er, at 80 pct. af posten mellem politiet og borgerne skal sendes og modtages digitalt i løbet af 2015. Der vil dog stadig være tilfælde, hvor man kun kan få sendt breve ud ifølge Michael Steen Hansen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>