Smartphone-teknologi kan spotte falske varer

I fremtiden, når du skal købe en vare, kan du med din smartphone sikre dig, at det ikke er en forfalskning blot ved at tage et billede. Det skriver Computerworld.com.

Med et enkelt nærbillede med din smartphone kan den sende et billede til en database, hvor en cloudbaseret kan sammenligne dine billeder med billeder af en autentisk udgave af din vare.

”Objekt fingerprint authentification technology” kaldes det, og er ifølge virksomheden bag, NEC, det første system, som kan identificere individuelle objekter.

Teknologien bruger de fine mønstre i metallet eller plastikken, som fremkommer naturligt under fremstillingen, og som er usynlige for det blotte øje.

Systemet kan bruges på mange måder. Blandt andet til at finde kopierede varer, spore hvor produkterne kommer fra og distributionskæden gennem markedet af autentiske varer, samt varetage komponenter i industrielle opgaver, som i vedligehold og reparationer, så man er sikker på, komponenterne bliver brugt som de skal.

NEC siger ifølge Computerworld, at de har testet det på bolte, hvor de havde en fejlrate på mindre end en ud af en million.

Ved en demonstration i Tokyo satte NEC-medarbejdere et 3D-printet closu-up-objektiv på et standard smartphonekamera. Derefter fotografede de objekter, som en lynlås på en luxus-håndtaske og hovedet på en skrue ekstremt tæt på, hvorefter cloud-databasen fandt tilsvarende information gennem NCCs app.

Hurtigt fandt programmet et matchende mønster i databasen, og bekræftede autenticiteten af de to produkter.

NCC siger, at et standardmakro-objektiv til smartphone kan virke, men at deres eget objektiv var mest effektiv. De vil dog ikke sige, hvor meget det vil komme til at koste.

NCC regner med at sende produktet på markedet i deres finansår 2015, som er mellem 1. april 2015 og 31. marts 2016.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>