Sony-selskab lukker ned efter omfattende hackerangreb

Mellem en dag og tre uger kan der gå før medarbejderne hos Sony Pictures Entertainment igen kan bruge selskabet computersystemer. Det er meldingen oven på et hackerangreb, som har lammet virksomheden. Det skriver BBC.

Hackerangrebet har ifølge det britiske medie fået dødningehoveder til at dukke op på computerskærm i Sony-systemerne. Kranierne blev ledsaget af en besked om, at hackere ville afsløre hemmeligheder, hvis ikke selskabet mødte nogle krav, som ikke er offentliggjort.

Beskeden viste samtidig #GOP, hvilket sandsynligvis henviser til hackergruppen Guardians of Peace.

Angrebet sår tvivl om, hvilken sikkerhed Sony har på plads over for denne slag s angreb, mener Charles Lim, der er analytiker for ICT.

I dette sikkerhedsbrud påstår GOP, at de har fået adgang til private keys, kildekode, passwordfiler og sågar deres [Sony’s] produktionskalender og notater, og det vil rejse nogle spørgsmål,« siger Charles Lim.

Sony Picture Entertainment er et underselskab af japanske Sony og har været med til at lave film som Men In Black og Resident Evil.

Tidligere på året var Sony målet for et DDOS-angreb. Den gang var det Sony Playstation Network, der blev lagt ned af en hackergruppe, som erklærede et tilhørsforhold til Islamisk Stat.

Læs også: DDoS-angreb og bombetrussel mod Sony: Playstation Network lagt ned

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>