Studerende tog snakketøjet på og fik kontakt til erhvervslivet

Samtlige gange, trapper og lokaler myldrede med studerende på den smukke nye ingeniørskole Navitas torsdag i Aarhus. Bygningen mindede mest af alt om en højteknologisk og smuk arkitektonisk myreture på dagen, hvor Jobtræf indtog de mange kvadratmetre.

Find dit drømmejob og få karriereråd på Jobfinder

Messen afholdes hvert år for de studerende på ingeniør-, can.scient- og maskinmesteruddannelserne rundt om i Danmark. Ved Jobtræf Odense i starten af oktober mødte omkring 1.000 studerende op. På trods af et gråt og diset november-vejr blev det fremmøde fordoblet, da dørene åbnede i det jyske.

»Fremmødet er helt enormt. Det, at de studerende fra Navitas kan se, at der er Jobtræf, har trukket dem ud af undervisningslokalerne og ned til messen. Og så har vi også fået sat busser ind, så vi har fået studerende fra Frederikshavn, Herning og resten af Aarhus til skolen,« siger projektkoordinator på Navitas, Hasse Neve, til Jobfinder.

Se TV2 Østs reportage fra Jobtræf Aarhus.

Både virksomheder og studerende havde taget deres bedste snakke-tøj på i dagens anledning for at sælge sig selv til hinanden og skabe et større netværk. Noget der ifølge netværksekspert Susie Lynge er helt essentielt på fremtidens arbejdsmarked.

Læs artiklen med Susie Lynge og fremtidens netværk her

Det er en pointe, som studerende Louise Svendsen har fået godt fat i. Hun læser til bygningsingeniør med speciale i energi og indeklima på 7. semester og mødte langt fra tomhændet op på Navitas fra morgenstunden.


Omkring 150 studerende oprettede en jobagent i Jobfinder-standen på Navitas i løbet af dagen. De studerende kunne også vinde iPad ved at tage et gruppebillede med #jobfinderdk2014 til Instagram. Photo: Tine Heinricy

»Jeg har været rundt og tale med nogle interessante virksomheder, hvor der kunne være en fremtid for mig. Jeg har været på udkig efter et studiejob, fordi jeg gerne vil studere videre nu. Så jeg var forberedt og det har også givet mig nogle nye kontaktpersoner,« fortæller hun til Jobfinder.

Noget tyder på, at især Louise Svendsens faggruppe har kunnet høste netværk på årets Jobtræf i Aarhus.

»Firmaerne har i den grad fået de studerende hertil, som de gerne ville møde. Jeg er selv inden for byggeri, og der er mangel på ingeniører. Virksomhederne har fortalt mig i dag, at de virkeligt har fået snakket med lige præcis de studerende, som de gerne ville møde og have fat i,« konstaterer han.

En lang række andre virksomheder, som Siemens, Terma og Forsvaret melder dog også, at de har haft gavn af det store fremmøde. Forsvarets sagsbehandler inden for rekruttering, Karsten Pittersen, vil i hvert fald gerne sende stafetten videre og anbefale andre virksomheder at deltage næste år.

»Jeg vil klart anbefale Jobtræf til andre virksomheder, fordi man møder en masse unge motiverede studerende. Det er en god mulighed for at få nogle kvalificerede ansøgere både til praktikpladser, studiejobs og militære jobs, som vi er her for, fremadrettet,« siger sagsbehandleren.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>