Sundhedsstyrelsen kendte til omfattende indsamling af patientdata fra starten

Dansk AlmenMedicinsk Database, DAMD, ser ud til at indeholde flere oplysninger om patienter, end det er tilladt. Derfor er dataindsamlingen lige nu stillet i bero, mens sagen undersøges, men det ser ud til, at Sundhedsstyrelsen var bekendt med, at der ville blive indsamlet omfattende datamængder, skriver Information.

DAMD er en database, som indeholder oplysninger om patienter, som er indsamlet automatisk fra praktiserende læger. Formålet er hovedsageligt forskning, men databasen er blevet kritiseret for at indsamle alt for mange oplysninger om alt for mange patienter.

Læs også: Praktiserende læger politianmelder indsamling af patientdata i omstridt database

Derfor har to læger valgt at politianmelde Region Syddanmark, som er dataansvarlig for DAMD.

Ifølge Information var Sundhedsstyrelsen involveret allerede i 2007, da databasen var under udvikling, og styrelsen var angiveligt klar over, at dataindsamlingen kunne have et omfang, der var ulovligt.

Det fremstår dog mindre klart, hvorvidt Sundhedsstyrelsen godkendte den omfattende indsamling, eller om det blev implementeret uden styrelsens godkendelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>