| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Fejlfinding  
  • Computervirus
  • Konverter filer
  • Laptop Support
  • Laptop Fejlfinding
  • PC Support
  • pc-fejlfinding
  • passwords
  • Fejlfinding Computer Fejl
  • Afinstaller Hardware & Software
  •  
    Computer Viden >> Fejlfinding >> PC Support >> Content
    Typer af PC Power Supply
    Uanset om du ejer en stationær eller bærbar computer, computeren skal være tændt eller anden måde . Men da en computer er fuld af forskellige typer af elektroniske kredsløb , hvoraf flere opererer ved forskellige spændinger , en enkel tilslutning til en stikkontakt vil simpelthen ikke tilstrækkeligt. Så hvordan kan vi konvertere elektricitet fra væg til noget, som computeren kan bruge? En strømforsyning er designet til netop dette formål . Hvad laver en Power Supply Do?

    En strømforsyning er en af ​​de vigtigste dele af din computer system. For en stationær pc , konverterer det til elektricitet fra din stikkontakt (i USA , der er 110-120 volt vekselstrøm 60 Hz) i fire forskellige smagsvarianter , at din computer normalt bruger , alt jævnstrøm ( DC) magt - 5 volt , +5 volt , +12 volt og -12 volt.

    Ud over at levere computerens magt behov , en stationær computer strømforsyning giver også tiltrængt afkøling med sin strømforsyning fan. Nogle computere (såsom servere, spilsystemer og high-end pc'er ) har flere strømforsyninger med flere fans. Dette løser to behov: det øgede behov for strøm på grund af høj hastighed eller høj arbejdsbyrde komponenter og øget kølekapacitet , da høj hastighed og høj - arbejdsbyrde komponenter generere en masse varme

    En bærbar computer magt. levering , er imidlertid lidt anderledes . Arbejdet med at konvertere elektrisk strøm fra en stikkontakt til noget en bærbar computer kan bruge, er delt mellem to komponenter: en ekstern strømforsyning og den interne strømforsyning. En bærbar strømforsyning konverterer elektriciteten fra en stikkontakt til noget den interne strømforsyning kan bruge. Typisk er det en højere DC spænding end en stationær strømforsyning fremlægger . Adapteren konverterer den strøm, du får på stikkontakten og konverterer det til en anden spænding, ofte mellem 10 og 18 volt DC. Derfra videre den interne strømforsyning konverterer spændingen passer til de behov af computeren
    AT Power Supply
    p Der er to store typer af computer strømforsyninger. : AT og ATX .

    AT strømforsyningen er , hvad der blev brugt til de fleste ældre computere. Denne type strømforsyning drevet de første personlige computere fra IBM, og standarden blev vedtaget for andre producenter som godt. Konkret er det drevet hele AT og AT- kompatible bundkort.

    AT- kompatible bundkort fået sin strøm fra en særlig todelt strømstik fra AT strømforsyning. Denne strømstik indeholdt fire +5 volt DC ledninger, fire Ground ( 0 volt ) ledninger, en - 5 volt wire , et +12 volt wire og én -12 volt wire . Den resterende wire var et signal wire, der tillod strømforsyningen til at fortælle bundkort, "Power er godt. " Med en AT strømforsyning, var du forpligtet til manuelt at slukke computeren ved at trykke på afbryderen ( som generelt var en dedikeret tænd /sluk ) .
    ATX Power Supply

    Med fremskridt inden software og operativsystemer , kunne computere at gøre mere, såsom indtaste "Power -Save " eller " dvaletilstand" . Software kan nu bruges til at slukke for computeren , snarere end at skulle slukke en computer med en afbryder . Dette er alt gjort muligt ved brug af ATX strømforsyninger og ATX -kompatible bundkort . ATX strømforsyning, derfor er mere kompleks.

    ATX strømforsyning har flere udgange , der forbinder til en ATX -kompatibelt bundkort. Mens AT strømforsyning kun havde 8 udgange , ATX strømforsyning bruger enten 20 eller 24 udgange. De fleste ATX strømforsyninger tage hensyn til, at en ATX bundkort kan indeholde enten 20 eller 24 udgange, så de ekstra 4 udgange er ofte opdelt ud som en separat stik, passer kun én vej ind i en 24 -udgang bundkort stik.
    < P > den ATX strømforsyning understøtter også flere spænding indstillinger, og er i stand til at acceptere signaler fra ATX -kompatibelt bundkort andet end blot "Power Godt. " Den 24- pin ATX strømforsyning har følgende antal udgange , alle spændinger DC: tre +3,3 volt , otte jord ( 0 volt ) , fem +5 volt , en -5 volt , to +12 volt , en -12 volt og fire "Signal" ledninger ( "Power Godt ", " +5 volt standby ", " +3,3 volt fornuft" og "Power on") .
    Warning

    AT og ATX strømforsyninger er uforenelige med hinandens bundkort. Forsøger at ændre en ATX strømforsyning til at arbejde med en AT- kompatibel bundkort vil være forgæves. De ekstra indgange på en ATX strømforsyning, vil ikke tillade strømforsyningen til at fungere ordentligt , da der er flere "Signal" indgange på en ATX strømforsyning end der er på en AT bundkort.

    Ligeledes en ATX - kompatible bundkort vil ikke arbejde med en AT strømforsyning , fordi der er for få sorter af spænding til rådighed. Alle computer-processorer , der er Pentium MMX generation eller nyere brug en primær (kerne) spænding på +3,3 volt DC . Der er ingen 3,3 volt udgange på en AT strømforsyning, så ethvert forsøg på at drive en ATX bundkort med en AT strømforsyning, vil beskadige computeren processor.
    Hvilken type har min computer brug? < Br >

    Hvis du har en computer, der blev fremstillet efter 1997 , chancerne er , at du har en ATX strømforsyning. De fleste moderne operativsystemer ( post- Windows 98 ), støtter de avancerede magt funktioner, som en ATX strømforsyning /bundkort kombination kan tilbyde, såsom Power Save /Sleep mode. Hvis din computer blev fremstillet før 1997 , er det meget mere sandsynligt, at du har en AT strømforsyning.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·CASE-værktøjer for it-systemer 
    ·Sådan får DOS til at genkende en cd- rom-drev 
    ·Hvordan til at overføre dine favoritter og Email Adres…
    ·Fejlfinding PC Mouse Problemer 
    ·Sådan fjernes Findfast.exe 
    ·Hvad er de typer af CPU Fans 
    ·Hvordan laver RAR filer mindre 
    ·Sådan Find slettede filer Efter en systemgendannelse 
    ·Sådan får PKG filer til at arbejde på PS3 
    ·Sådan Switch en Windows-computer til VGA -tilstand 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan Oplåsning af et Memory Stick Fra Skriv Beskytte…
    ·Sådan Fix en DDE Server , der ikke svarer 
    ·Sådan installeres Windows Billed-og faxfremviser 
    ·Sådan får Froyo på en WoPad 
    ·Dell PC Recovery Options 
    ·Sådan formatere harddisken i Windows XP Recovery 
    ·Sådan forsvare dig selv mod hackere 
    ·Broken USB porte på en Dell Latitude D610 
    ·Min laptop vil ikke debitere eller arbejde ud af en sti…
    ·Sådan Konverter AAC-format til MP3 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com