| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Netværk  
  • Ethernet
  • FTP & Telnet
  • IP-adresse
  • Internet Netværk
  • lokale netværk
  • modemer
  • Network Security
  • Andet Computer Networking
  • Routere
  • virtuelle netværk
  • Voice Over IP
  • Trådløst netværk
  • trådløse Routere
  •  
    Computer Viden >> Netværk >> Andet Computer Networking >> Content
    History of Network Operating Systems
    I dag er stort set alle personlige computer forbundet i en eller anden form til et netværk. Der eksisterer selvfølgelig det største netværk af alt --- Internettet --- men flere andre typer af mindre netværk som LAN ( lokalnet ) og virksomhedsnetværk findes også. Netværk operativsystemer ( NOS) tjener som dørvogtere til data og applikationer på alle mulige af disse netværk . Netværk operativsystemer ikke afviger for meget fra de single- processor operativsystemer næsten hver computer bruger er bekendt med , siger Andrew Tannenbaum i sin bog " A History of Operativsystemer " , men de har deres egen unikke , fascinerende historie. Birth of Networks

    Begrebet datakommunikation mellem computere begyndte i slutningen af ​​1960'erne og begyndelsen af ​​1970'erne , hvor forskerne begyndte at udvikle en måde at forbinde computere og udveksle oplysninger i form af datapakker . Snart begrebet et lokalt netværk (LAN ), tog fat , der erstatter den tidligere model af en central computing node og såkaldte "dumme " terminaler tilsluttet til det , som i IBM proprietære systemer Network Architecture (SNA ) model. Udviklingen senere af TCP /IP ( Transmission Control Protocol /Internet Protocol) og Ethernet fremmet networking konceptet yderligere. Behovet kom snart for operativsystemer til ikke kun at beskæftige sig med sammenkobling af nettene , men også sikkerhedsaspektet , ifølge en forsknings-papir fra American University Computing History Museum.
    Ankomst af UNIX

    i denne periode blev flere operativsystemer udviklet ligesom IBMs MVS operativsystem, som stadig behandles SNA . Men udviklingen af et andet operativsystem , døbt UNIX , virkelig banet vejen for NOS overalt. Efter et projekt for at udvikle en stor og kompleks system kaldet Multics undladt at komme væk fra jorden på Bell Labs i 1969 , en gruppe af Bell forskere , ledet af Ken Thompson og Dennis Ritchie, startede arbejdet på en mindre ambitiøs , men ikke mindre kraftfuld computing -system .

    Efter en stenet første par år , udviklede Ritchie C programmeringssprog , som tillod UNIX til at blive den første " bærbare " operativsystem , hvilket betyder at det kunne gennemføres på enhver computer -system. Den relative enkelhed af systemets udformning og tilgængeligheden af ​​sin kildekode forvandlet UNIX til en darling akademiske verden og et fast punkt på mange universiteter computernetværk. Mange versioner af UNIX blev udviklet , men Berkeley Software Distribution ( BSD ) version , der er udviklet i University of California- Berkeley, blev velsagtens den mest populære, ifølge kommunikation kraftcenter Alcatel -Lucent .
    < Br > Netware Gør en Splash

    1970'erne oplevede også en stigning af mikrochips , der indvarslede en æra af mikrodatamater og brug af personlige computere i forbrugermarkedet. Sideløbende denne revolution blev et selskab kaldet Novell en pioner i netværk operativsystemer med udgivelsen af ​​sin Netware S -Net -enhed. Produktet væsentlige vendte IBM XT , en populær PC dengang der spillede en harddisk, i en fil - deling system, som arbejdsstationer er knyttet til serveren i en stjerne -lignende konfiguration ( derfor " S- Net" navn) .

    Novell også udviklet sine egne NOS , også kaldet Netware , til enheden. På dette tidspunkt kom flere konkurrenter op med deres egne NOS , men de var alle proprietære og kun kørte på deres receptive hardware. Desuden blev disse NOS bygget oven på DOS (disk operativsystem) , som var til stede i praktisk taget alle IBM PC dengang men var også en enkelt bruger , single- tasking system. Nær

    grund af sin non -DOS -baseret, multitasking egenskaber , samt Novells villighed til havn sit system til en række forskellige hardware , Netware blev snart operativsystemet af valg på alle større LAN-kort , i henhold til Raj Rajagopal bog " Multi- operativsystem Netværk: . Lever med Unix, Netware og NT "
    den næste generation af UNIX

    mellemtiden UNIX fortsatte omdanne computer landskabet, ligesom når en BSD UNIX computer brudt restriktionerne i ARPANET, der er knyttet militær og universitet sites , og plantede kimen til det, vi nu kender som internettet. Derefter i midten af ​​1980'erne , kaldes et selskab Sun Microsystems tog UNIX og væsentligt forbedret sine evner . Resultatet , døbt SunOS , tilføjede en grafisk brugergrænseflade eller GUI , gjort populær af introduktionen af ​​Mac OS og derefter Windows 3.1 ind på forbrugermarkedet , samt andre funktioner. Solaris, en nyere version af SunOS , blev endnu mere populær blandt netværksadministratorer.
    Microsoft og IBM Team Up
    p Som Novell sikret sin dominans på LAN markedet for styresystemer dengang gennem sine Netware NOS forsøgte et selskab ved navn Microsoft for at få en fornemmelse af , hvor tingene gik . Tidlige versioner af DOS-system fremhævede nogle netværk orienterede funktioner , mens dens MSnet produkt fik opbakning fra Novell konkurrenter som 3Com , men til ingen nytte. Indfald i andre operativsystemer som tidlige versioner af Windows blev også mødt med brugeren apati .

    I mellemtiden havde den tidligere minicomputer gigant IBM været tilsyneladende efterladt af LAN revolution og kæmpet for at holde trit med Novell. Det fik Microsoft og IBM til at slå sig sammen og udvikle OS /2 , en yderst hyped operativsystem anses som " fremtiden for personlige computere ," ifølge Rajagopal bog. Begge selskaber lægger alle deres indsats i detronisere Netware med OS /2 , hvilket placerer den som en prioritet selv over andre Microsoft projekter som sin snublende Windows-system. Men med udgivelsen af ​​Windows version 3 , ramte Microsoft jackpot. Som millioner af eksemplarer af Windows blev solgt , industrien dynamik ændret natten over og planer for OS /2 blev forkøbet .
    Aktuelle afspillere

    I dag er store aktører i NOS markedet omfatter Windows , Netware (pt version 6.5) , og Cisco IOS ( står for " Internetwork Operating System" ) , såvel som UNIX-baserede operativsystemer som Linux eller en af ​​de mange varianter af BSD UNIX.
    < br >

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Fordele ved Fiber Optic Cable 
    ·Hvordan man kan fremme en Windows 2000 Server til en do…
    ·Hvordan man kan forbedre Fieldbus Wiring 
    ·Hvordan kan jeg bygge en Virtual Terminal 
    ·Fordele ved Computer Networking 
    ·Microsoft ActiveSync Problemer 
    ·Sådan installeres Mirrors på en CentOS FTP-server 
    ·Ulemperne ved End -User System Development Life Cycle 
    ·Om Fildeling 
    ·Afslutnings Cat 6 kabel 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan installeres Yahoo VoIP On mobiltelefoner 
    ·Sådan Find en Port Number 
    ·. . Hvad skal edu & gov Mean 
    ·Sådan bruges to kabler fra en computer til en router 
    ·Sådan slettes en kalender på MobileMe 
    ·Sådan dele en PC Internetforbindelse 
    ·Sådan Set Up et netværk Domain 
    ·Sådan Find DNS 
    ·De metoder oftest anvendte til at give fejltolerance fo…
    ·Sådan nulstilles en 2Wire HG -D Modem og Utilities 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com