| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Programmering  
  • C /C + + Programming
  • Computer Programmeringssprog
  • Delphi programmering
  • Java programmering
  • JavaScript Programmering
  • PHP /MySQL programmering
  • Perl programmering
  • Python Programming
  • Ruby Programming
  • Visual Basics Programmering
  •  
    Computer Viden >> Programmering >> Computer Programmeringssprog >> Content
    Kan COBOL Vise en Hex Value
    ? COBOL , den fælles Business- Oriented Language, har været en grundpille af kommercielle software programmører siden sin oprindelse i 1959. Selvom COBOL lettere håndterer standard numerisk og tekst dataformater , kan du også bruge den til at vise hexadecimale værdier . Hexadecimale tal eller HEX, er en base -16 format, der bruges til at repræsentere alle data i en computer. Hex er praktisk til debugging programmer bruge det, kan du identificere det nøjagtige indhold af computerens hukommelse . Hexformat

    Computer ingeniører vedtog hexadecimal , eller base -16, nummersystem som en bekvem måde at repræsentere computer bits. I stedet for at skrive og vise de enkelte bits , viser en computer hex cifre , der står for fire bits hver. Hver hex ciffer tager på 16 forskellige værdier , fordi 10 decimaltal er utilstrækkelige til at udtrykke denne værdi , hex cifre bruge tallene nul til ni plus bogstaverne A til F. Du kan lettere bruge hex nummer " A081 " end den binære ækvivalent " 1010000010000001 ", for eksempel .
    Hex Litteral

    COBOL som i andre sprog , bogstavelig værdier er nyttigt at initialisere dataområder , skal du nulstille variable og udføre mange andre husholdning opgaver. For eksempel angiver du ind under en forsendelse rapport til den bogstavelige tekstværdi " . JONES INC. UGENTLIG SHIPPING " Den lejlighed , kan du nødt til at sætte en variabel til en hex ​​nummer, til at gøre dette , begynder værdien med en " X "som følgende COBOL udsagn viser : Hej

    05 HEX-CODE PIC X ( 01) VÆRDI X " 2D 2D "TO "

    eller

    MOVE X ". hEX - CODE .

    Bemærk at anførselstegn omgiver hex værdi. Ved hjælp af denne teknik , kan du se en variabels værdi i hex , dog kun i et programs kildekode notering.
    Debugger

    For at finde årsagen til brudte kode , programmører bruge et software-værktøj kaldet en debugger . Den debugger gør det muligt for programmøren at se præcis, hvordan programmet udfører og lader hende se indholdet af programmets hukommelsesvariable . En god debugger kan du se indholdet i hukommelsen i forskellige formater, herunder tekst, tal og hex . Selvom noget sværere at læse end velkendte tal eller tekst , afslører en hex ​​vise den nøjagtige data, der er gemt i hukommelsen. Ved at observere , hvordan data ændres , da programmet kører , kan programmøren finde problemet er årsagen.
    Hex Dump

    Nogle versioner af COBOL har en funktion , der genererer en kaldet notering en " hex dump" , hvis programmet går ned . Hex Dump er en hexadecimal visning af alle variablerne i programmets hukommelse sammen med et kort over hvor variabler bor i hukommelsen. Fordi det virker kun, når programmet slutter unormalt , og fordi det viser alle et programs hukommelse, kan du ikke bruge denne teknik til at vise et par hex værdier , når du kører et program normalt .
    Tilføjet Code < br >

    fleste versioner af COBOL ikke har en indbygget funktion til at vise et par hex værdier . I stedet skal du tilføje programkode , der oversætter værdierne i hex og viser dem. En sådan tilføjelse til et program vil omfatte en variabel er defineret som en matrix af enkelte bytes , i programmets " Procedure Division ", en rutine scanner array byte ved byte og oversætter hver byte til en tilsvarende tabel med teksttegn. Når programmet viser teksttegnene , de har udseende som hex værdier . For eksempel oversætter programmet tegnstreng " ABC " til den tilsvarende streng " C1C2C3 . " De første to tegn , "C1 ", for eksempel , repræsenterer bogstavet "A" i hex .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan downloader ARES 
    ·Hvordan til at omskrive en Root domæne til default.asp…
    ·Hvordan Lær Python for Free 
    ·Funktionen af ​​F- Statistik i Matlab 
    ·Sådan Set Up & Konfigurer SSIS 
    ·Sådan vises Object Navne i Matlab 
    ·Hvordan implementerer SQL rapporter i Microsoft Dynamic…
    ·Sådan Start Programmering i forsamlingen 
    ·Forskelle mellem Prolog & Lisp 
    ·Sådan Kopier fra ListBox til Multiline TextBox 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan får du en session fil i PHP 
    ·Sådan bruges konstanter i pseudokode 
    ·Sådan bruges FFmpeg Med Visual Basic 6 
    ·PHP scripting Fordele & Ulemper 
    ·Sådan beregne summen af ​​ulige numre i C + + Language…
    ·Sådan Bulk - Delete Tabeller i MySQL 
    ·Primære formål med Header Files 
    ·Python Særlige Metoder 
    ·Hvordan man skriver en Java program, der anmoder en bru…
    ·Sådan får du adgang et opkald funktion fra en Query 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com