| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Unix >> Content
    Unix Command Tutorial
    Selv om der er grafiske brugergrænseflader til rådighed for Unix-systemer , er det stadig almindeligt at skrive kommandoer i terminalen vinduet. Hvis du kommer fra en Windows- baggrund , kan dette være en meget mærkelig miljø for dig . På grund af det store antal UNIX-kommandoer , vil denne tutorial dækker ikke enkelte kommandoer , i stedet det vil give dig et overblik over kommandostruktur og hvordan kommandoer kan bruges . For en liste over almindelige Unix -kommandoer , se afsnittet Ressourcer nedenfor. Generelle funktioner

    Unix kommando generelt består af et enkelt ord bestående af alfabetiske tegn . Unix -kommandoer er også små bogstaver og som regel små bogstaver. De Unix designerne skabte Unix til eget brug , ikke den store verden , er så kommandoerne består af det mindste antal anslag . Derfor er mange UNIX-kommandoer er simpelthen mellem to og fire bogstaver i længden, og selv om de er længere, de er normalt ikke ord fra ordbogen .
    Kommandostruktur

    kommandoer består af den faktiske kommando og sine argumenter. Argumenterne er yderligere opdelt i kommandoen optioner og andre argumenter . Optionerne er forudbestemt for hver kommando og kan findes , når man læser kommandoen documentation.The øvrige argumenter er normalt filnavne. Argumenterne skal være adskilt fra kommandolinjen og hinanden med blanke ( mellemrum og tabulatorer ) . Den blanke kan normalt være et tegn eller mange, men det skal være der. Desuden er mulighederne indledes med et minus ( - ) . . De kan være separate eller kombinerede

    For eksempel i kommandoen : Hej

    tar - xvf example.tar

    kommandoen " tar " , mulighederne er "- xvf ", og filnavnet er" example.tar " . Du kan også skrive kommandoen som : Hej

    tar -x- v- f example.tar

    Denne kommando udtrækker en arkiveret tar fil
    . Command Usage

    UNIX-kommandoer er temmelig fleksible i deres brug. Du kan indtaste kommandoer i en række forskellige måder , som i eksemplet ovenfor , kan du kombinere dem, og man kan overskride bredden af terminalen linje . Du kan endda skrive en ny kommando inden den tidligere kommando er færdig udførelse .
    P Der er forskellige måder at kombinere kommandoer baseret på output , du ønsker. Hvis du blot ønsker at køre en kommando , og derefter køre den næste kan du kombinere kommandoerne med et semikolon ( ;) mellem dem. For eksempel ændre følgende kommandoer den aktuelle mappe til " /etc " mappen og udskrive indholdet af denne mappe : Hej

    cd /etc , ls- a

    Du kan også kombinere de kommandoer på en måde , der omdirigerer output til en tekstfil . Følgende eksempel placerer output i eksemplet ovenfor og placerer det i en tekstfil kaldet " etc.txt " :

    cd /etc , ls- a> etc.txt

    Selvom din kommandoer vil ofte være nogle få tegn , der er tidspunkter, hvor argumenterne vil spænder over mere end 80 tegn på terminalen linje. Så længe du ikke trykker "Enter ", indtil du er færdig med kommando, vil kommandoen stadig fungere fint.

    Sommetider udførelsen af kommandoen vil tage lang tid. I løbet af denne tid, vil der ikke være nogen kommandoprompten ved at skrive den næste kommando . Men Unix har en buffer , der vil holde nogen kommandoer , du skriver indtil den tidligere kommando er færdig, derefter udføre den næste kommando . Du vil ikke se den kommando, du skriver, så sørg for at skrive korrekt .
    Command Documentation

    Unix udviklere forstod, at der var ingen måde nogen kunne huske alle Unix -kommandoer og alle de muligheder for hver kommando . Så de skabte kommandoen dokumentation eller mennesket (manuel ) sider. Denne dokumentation er tilgængelige på alle Unix-system , medmindre dette specifikt fjernet af systemadministratoren. Du får adgang til man-sider for en kommandoprompt ved at skrive kommandoen " manden " . Manden sider kan være temmelig tørt at læse, men de er det bedste sted at finde alle de oplysninger du har brug for om en kommando. De har ofte giver omfattende brug eksempler .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Formålet med et UNIX Operativsystem 
    ·Hvordan man opbygger en Unix kompatibel computer 
    ·Sådan Find en Mac -adresse i Unix 
    ·Fordele for Unix Operating System 
    ·Unix System Administrator Training 
    ·Unix Screen Command Tutorial 
    ·Sådan Start Activity Monitor Via Unix Command 
    ·Sådan Edit Brug Unix Vi Editor 
    ·Sådan fjernes dobbeltposter Linjer i Unix 
    ·Sådan Unzip en Z fil i Unix 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan ændres Password Policy Krav 
    ·History & Evolution of Computers 
    ·Windows Vista: Slow Problemer 
    ·Hvordan man kan danne en Dormer vindue 
    ·Sådan downloader XP Service Pack 1 Når du opgraderer …
    ·Sådan spore historien om computere Over de seneste tre…
    ·Sådan Beregn Screen Pixels 
    ·Sådan Tilslut My Windows XP bærbar pc til mit fjernsy…
    ·Sådan tilføjes Garage Door Vinduer 
    ·Sådan fjernes OS 9 Fra en Mac G4 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com